Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Кери към Тръмп: Подайте оставка Спирането на работата на правителството било срамно

Путин: Русия и Турция продължават да реализират големи проекти и всичко върви по план

Връщат заменките с новия закон за земята Целият бранш против предложените от аграрното министерство промени

Максимална печалба от 10% за „Автомагистрали“ ЕАД при строежа на магистрала „Хемус“ До милион на километър ще спечели държавното дружество

Педофили в ООН

Педофилията е с размерите на сексуалния туризъм

Мащабът на сексуалните злоупотреби на служителите на Обединените нации може да стане огромен. Шокиращият факт е, че педофили се стремят към служба в организациите, оказващи помощ. В началото на 2017-а Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш призна за 145 инцидента с общо 311 жертви само през 2016-а, основно при мироопазващи операции. Много от жертвите са били деца.

През тази седмица новините бяха доминирани от обвинения в сексуални злоупотреби, извършени от служители на благотворителната организация Оксфам. Беше съобщено, че работници, представляващи организацията в раздираната от военни конфликти Хаити, са наемали проститутки, които е възможно да са били малолетни, и са прехвърляли записи с нелегални материали. Извършените от служители на Оксфам сексуални злоупотреби са само върхът на айсберга. Нещата са доста по-зловещи.

Националната служба за криминални разследвания на Обединеното Кралство, която регистрира и следи дейността на педофили, беше предупредила още през 1999-а, че мащабът на педофилията в международните благотворителни организации по света е с размерите на сексуалния туризъм. Първоначално това изглежда шокиращо. А тъжната истина е, че най-лесният начин за един педофил да спечели достъп до деца от развиващите се страни, е да работи в организация за детска благотворителност.

Тогава какво правят благотворителните агенции и в частност ООН, за обучение, превенция, разкриване и преследване на педофили, така че да се изпрати ясен сигнал, че подпомаганите страни не са лесна цел? Но истината не е достатъчна, време е правителството на Великобритания, което финансира ООН и различни НПО, да огласи тези факти и да направи необходимото всички да се съобразят с тях.

(Със съкращения, превод Екатерина Грънчарова, „Гласове“)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. не само оон. и соросоидните нпо-та са пълни с разни извратеняци. например форумния трол наблюдател :).

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.