Пендаровски: Македонската армия е в много добра форма

Снимка: Архив

Армията на Република Северна Македония е в много добра форма, ако сравните само с преди две, три, пет години, заяви президентът Стево Пендаровски по време на брифинг за готовността на армията, пише скопският „Вечер“.

„Армията на Република Северна Македония е в много добра форма, ако сравните само с преди две, три, пет години. И това не се дължи само на увеличения военен бюджет, който е два пъти повече за следващата година, ако го сравните с този от 2017 г. Бюджетът за следващата година ще бъде 160 млн. евро, което е абсолютен рекорд, когато става въпрос за разпределяне на средства за военния бюджет от нашата независимост от 90-те години до днес“, заяви Стево Пендаровски.

Той припомни, че на срещата на върха в Лондон Северна Македония е третирана като пълноправен член на НАТО. „Мисля, че можем да сме доволни, че политическата подкрепа за този курс трябва да продължи и да остане - не на това ниво, а да се увеличи, защото няма да приключим цялата работа само с членството в НАТО. Имаме цял куп задължения, които идват като пълноправни членове на НАТО“, каза президентът на Северна Македония.

Коментари

Задължително поле