Пенсионерка издаде "муле" на полицията

Оставила 3000 лв., но по съвет на униформени ги прибрала

Пенсионерка събра 3 000 лв., остави ги на телефонни измамници, но по съвет на полицията ги прибрала преди пратеното "муле" да успее да ги вземе. Парадоксалната ситуация, която завършила и с арест на помощника на ало мошениците се разиграла в град Нови пазар, съобщават от ОДМВР-Шумен. Арестуван е 42-годишният М.К., който се запознал с "работодателите" си през Фейсбук.

Измамниците атакували 68-годишната жена през почивните дни - обадил се "полицай" и я помолил да съдейства за залавяне на телефонни мошеници. Дал указания да събере всички налични пари и да ги остави до контейнер за смет, за да задържат измамника в момента на вземането им. Съвестната жена решила да помогне и събрала около 3000 лева, но заявила, че ще ги остави не до боклука, а до врата на жилищен блок в центъра на града. Малко след това се усъмнила и звъннала в полицията, откъдето й обяснили, че не са търсили никакво съдействие от граждани и се е доверила на измамници. Жената веднага прибрала оставените пари.

Предприети са незабавни действия и на място от полицейски служители бил установен 42-годишен мъж от Нови пазар. Пред униформените той обяснил, че няколко дни преди това жена, с която се запознал във Фейсбук, му предложила да работи за нейния шеф, който имал фирма за недвижими имоти. На следващия ден се обадил и шефът и му предложил да ходи по адреси, за да получава документи. Новопазарчанинът повярвал и влязъл в схемата. Засега помощникът се е разминал само с един 24-часов арест.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България