Пеп и Агуеро в скандал при резил за „Сити“

Пеп Гуардиола и Серхио се замесиха в скандали след позорната загуба на „Манчестър Сити“ от третодивизионния „Уигън“ с 0:1 за Купата на Англия. С нея умря и мечтата на „гражданите“ за безпрецедентни 4 купи в един сезон. До такова постижение може да стигне само ПСЖ.

Гуардиола се изпокара с колегата си Пол Кук в тунела към съблекалните. Испанецът демонстрира, че не може да губи. „Поздравявам „Уигън“! Отправиха един удар към вратата“, рече Пеп. Само че именно този удар се оказа нож в сърцето, въпреки че малкият съперник държа топката само 18 процента от времето.

Гола вкара Уил Григ. На Евро 2016 северноирландецът бе по-популярен дори от шампиона Кристиано Роналдо. По стадиони и кръчми пееха песента за нападателя, започваща с „Вашата защита е в ужас, Уил Григ е под пара“.

След края на мача феновете на „Уигън“ нахлуха на терена. Един атакува директно Агуеро, който отвърна. Наложи се футболисти и треньори от „Уигън“ с телата си да пазят аржентинската звезда. Видео повторенията показаха, че Агуеро е получил удар.

Третодивизионният клуб победи „Сити“ и във финала в турнира през 2013 година на „Уембли“. Сега му предстои домакинство срещу друг елитен съперник - „Саутхемптън“.

Фенове на „Сити“ пък се биха с полицията. Те се опитаха също да нахлуят, за да бранят своите звезди на терена.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят