Перу възобновява туризма, разрешават частично посещенията на Мачу Пикчу

Мачу Пикчу

Перу ще позволи на някои местни жители безплатен достъп до Мачу Пикчу и други археологически обекти в опит да възобнови дейността на своята туристическа индустрия, заявиха от правителството, информира БГНЕС.

Министерството на търговията и туризма на южноамериканската страна заяви пред АФП, че този ход ще помогне за засилване на сектора, който се очаква да загуби около 4 милиарда долара през тази година поради пандемията от коронавирус.

“За да активизираме туристическата дейност, която е повлияна от разпространението на COVID-19, трябва да се приспособим към новите форми на туризъм”, казаха от министерството.

Влизането в 55 археологически обекта, както и в 22 резервати и национални паркове в района на тропическите гори на Амазонка, ще бъде безплатно за служителите на публичната администрация, децата и пенсионерите между юли и декември, информира БГНЕС.

Правителството на Перу трябва да облекчи деветседмичната карантина на 24 май.

Повече от 1,5 милиона туристи, предимно от чужбина са посетили каменната цитадела Мачу Пикчу от 15-ти век през миналата година.

Досега в Перу са регистрирани повече от 2000 смъртни случаи, свързани с COVID-19, и близо 70 000 заразени от коронавируса, след като първият случай беше открит на 6 март.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка