Песков нарече предатели бизнесмените, заели антируски позиции заради санкциите

Дмитрий Песков

Прессекретарят на руския президент Дмитрий Песков нарече предатели онези руски предприемачи, които в опитите си да се измъкнат от санкциите „минават на антируски позиции“, съобщават руски медии.

"Що се отнася до излизането от санкциите, знаем, че има предприемачи, които се подхлъзват към антируски позиции и които се опитват да се измъкнат от санкциите за тридесет сребърника. Това са предатели", каза още Песков.

В същото време, според Песков, има и предприемачи, които методично защитават интересите си в съда.

"Това е право на всеки предприемач. И ние се отнасяме към него с уважение", добави Песков.

На въпрос дали Кремъл разбира логиката на решенията да не удължава санкциите на ЕС срещу няколко руски бизнесмени, Песков отговори отрицателно. "Ние не разбираме нито логиката на самите санкции, нито логиката на премахването на санкциите. И е малко вероятно някой в ​​самата Европа да може да обясни тази логика. Това е, което разбираме недвусмислено", отбеляза прессекретарят.

Песков подчерта, че санкциите срещу всички предприемачи на Руската федерация, изземването на частна собственост, принадлежаща на руския бизнес, посегателството върху финансови и други активи на руския бизнес „са действия, които противоречат в пълния смисъл на думата на всички закони и международно законодателство”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия