Песков: Москва не отказва среща между Путин и Зеленски

Дмитрий Песков

Москва не отказва среща между президентите на Руската федерация и Украйна Владимир Путин и Владимир Зеленски, но е невъзможно да се проведе без подготовка. Това каза пред журналисти в петък прессекретарят на президента Дмитрий Песков, съобщава ТАСС.

"Тук позицията не се е променила по никакъв начин. Вие добре знаете позицията на руския президент: никой не отказва възможността за такава среща, но тя трябва да бъде подготвена", каза още говорителят на Кремъл.

Прессекретарят на държавния глава подчерта, че „подготовката за тази среща може и трябва да се изразява единствено в разработването на подходящ документ, споразумение, което след това да бъде финализирано на най-високо ниво“. Той подчерта, че "едва ли е възможно да се проведе среща без подобни подготвителни действия".

Що се отнася до изготвянето на такъв документ, според Песков няма напредък в тази посока. "Нашите условия са добре известни, ясно са формулирани и поставени на хартия, всичко това е предадено на украинската страна. Няма отговор", коментира Песков.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия