Песков: Смяната на сегашното правителство в Украйна не е цел на специална военна операция

Дмитрий Песков

Смяната на сегашното правителство в Украйна не е цел на специална военна операция, провеждана от Русия, каза прессекретарят на руския лидер Дмитрий Песков пред репортери в понеделник, съобщават руски медии.

„Не, президентът вече говори за това“, каза говорителят на Кремъл, попитан дали смяната на режима на Владимир Зеленски е една от целите на специалната военна операция.

Песков каза, че Москва в хода на специална военна операция в Украйна иска да постигне целите си и ще ги постигне. Така той коментира думите на украинския президент Володимир Зеленски, че Москва уж не търси преговори с Киев, а иска да постигне краткотрайно „затишие“ във военните действия.

"Русия иска да постигне целите си и ще ги постигне", подчерта говорителят на Кремъл.

„Обстрелът от Украйна на Запорожката атомна електроцентрала не може да не предизвика нашето безпокойство, това трябва да предизвика изключително безпокойство у МААЕ“, каза говорителят на Кремъл. Той добави, че Москва вижда изключителната загриженост на Международната агенция за атомна енергия в това отношение.

„Призоваваме всички страни по света да използват влиянието си, за да спрат украинските въоръжени сили да правят това“, подчерта още Песков.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Русия