Петима са задържани при акцията в КАТ-Благоевград

Уреждали бързи номера и регистрации на нови коли

Петима служители на КАТ-Благоевград са задържани днес по обяд при акция на“ Вътрешна сигурност“ и ДАНС , Националната следствена служба  под ръководството на Специализираната прокуратура.  Арестите станаха в сградата на КАТ, докато се правят процесуални действия в кабинетите на катаджиите, паралелно се извършват и обиски по домовете им.

Засега официална информация няма, но се твърди, че групата е заподозряна в схема за уреждане на бързи номера и регистрации на нови коли. Схемата е следната –плаща се на посредник, който регистрира автомобил по бърза процедура, след като се отчита по всички нива в КАТ. Така срещу суми от 50 до 100 лева се получават хубави номера на колите и регистрация без чакане.

Подобна схема въртят посредници в местните автокъщи, говори се че там си има човек за тази работа и става с участието на катаджии и служители от администрацията. Сред арестуваните е и бивш служител на КАТ, който е пенсионер, но продължава тази дейност.

Акцията последва месец и половина след големите арести в ДАИ-Благоевград.  Тогава бяха задържани 10 служители и обвинени в корупция и рекет на транспортни фирми.

 

Коментари

Задължително поле