Петима с обвинения за погрома над офис на ГЕРБ в София

Софийската районна прокуратура привлече към наказателна отговорност петима души с обвинение за хулигански действия над офис на партия на ул."Панайот Волов" по време на протест на 21 ноември.Според дежурния прокурор лицата са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като на публично място са хвърляли предварително подготвени камъни срещу офис на политическа партия и по този начин са счупили прозорци на сградата, както и вратата ѝ.

По случая е установено, че трима от обвиняемите са непълнолетни - Г. Р. на 15 г., Б. Б. на 16 г. и Б. Ц. на 16г. Обвиняемият Н. З. е на 54 г., а обвиняемият М. Ш. на 49 г. е марокански гражданин.Спрямо него има наложена принудителна административна мярка "Връщане в страна по произход", до изпълнението на която същият е бил задължен да се явява веднъж седмично във 02 РУ-СДВР.

Днес с постановление на дежурен прокурор при СРП спрямо непълнолетните Г. Р., Б. Б. и Б. Ц. е взета мярка за неотклонение "Надзор на инспектор при детска педагогическа стая", спрямо Н. З.и М. Ш. е взета мярка за неотклонение "Гаранция в пари".

Под надзора и ръководството на Софийска районна прокуратура на 21.11.2020 г. е образувано досъдебно производство за извършени по време на протест хулигански действия пред офис на политическа партия в столицата."

Коментари

Задължително поле