Петиция срещу Брекзит срина сайта на британския парламент

Снимка: Архив

Сайтът на британския парламент, за петиции се срина, след като над 600 000 души се включиха в подписка, настояваща Брекзит да бъде отменен, съобщава в. "Гардиън".

Петицията беше пусната в сряда вечерта, след като премиерът на страната Тереза Мей разкритикува парламента, че не одобрява сделката, която е сключила с Европейския съюз. Сайтът се срина, тъй като в него са влизали по 1500 души в минута.

 

Днес около 9 часа сутринта местно време страницата на петицията блокира, а на нея се изписваше съобщението: "Моля, опитайте по-късно". Пред "Гардиън" говорител на британския парламент обясни, че сайтът има технически проблеми, по които се работи. Страницата беше възстановена около 40 минути по-късно.

Петицията, която срина сайта, призоваваше британското правителство да отмени Брекзит и да остави страната в ЕС. Тя гласеше: "Правителството многократно твърди, че Брекзит е желанието на народа. Трябва да им покажем, че това не е вярно. Голяма част от британския народ не иска да напуска ЕС.". Петицията призовава също така да бъде организиран нов референдум по въпроса.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Свят