Петър Стоянов на форум с Иванка Тръмп и Бил Гейтс

Петър Стоянов

Бившия президент ще срещне още Джефри Сакс и Хелън Кларк

Президентът на България в периода 1997-2002 г. Петър Стоянов е в Ню Йорк, където ще участва в годишната среща на “Конкордия” - една от най-влиятелните организации за политически анализи в света, където е член на председателския съвет. Това съобщиха за “Труд” осведомени източници от организацията. В това си издание сред говорителите изпъкват имената на кралицата на Йордания - Рания, на дъщерята на американския президент Иванка Тръмп и на бившия топмодел и настоящ борец за човешки права Петра Немцова.

Другият ангажимент на Петър Стоянов е участието му в конференцията “Геополитиката във времето на устойчиво развитие”. В нея ще участват Кери Кенеди, дъщеря на Робърт Кенеди, професорът по икономика в Харвард Джефри Сакс, Хелън Кларк - бивш премиер на Нова Зеландия, експремиерът на Израел и неколкократен министър Ехуд Барак. Балканите са представени подобаващо - освен Петър Стоянов, там са и Зоран Заев и Георгиус Папандреу.

Бившият ни държавен глава ще се потопи и в светски блясък. Той има лична покана от Уенди Фишър, директор на музея “Гугенхайм”, да разгледа експозицията с група световни политици. Петър Стоянов ще присъства и на прием, даван от Бил Гейтс в хотел “Хаят” на 42-ра улица.

Коментари

Задължително поле