Тръмп заплаши да спре финансирането към СЗО заради реакцията й срещу коронавируса

Борисов: Банско е огнище, ще направим там масово тестуване

581 са болните от коронавирус у нас

Основателят на Туитър дарява 1 млрд. долара за борба с Covid-19

В Германия започна тестването на хора за антитела срещу коронавируса

За последните 24 часа в САЩ са починали 1736 души от коронавирус

Борис Джонсън е в добро настроение и диша самостоятелно

Във Франция броят на жертвите от коронавирус надхвърли 10 000 души

Над 300 000 са излекуваните от COVID-19

Убил ли е коронавирусът правосъдието ни Днес съдебният съвет решава за неслучайното разпределение на делата

На 8 април 2020 да почерпят

Лъвовете със съдбовно запознанство, Рибите да бъдат отговорни към семейните задължения – Дневният хороскоп на Алена

5G мрежата е невинна

Грипът е ПРИЛЕПчива болест Не е необходимо да сте луд, за да четете това, но помага

Надигат се бунтове на глада На хората им свършват парите и търпението

Петьо Блъсков: Борисов да продължи да поддържа баланса между България, Русия и САЩ е важно

Борисов да продължи да поддържа баланса между България, Русия и САЩ е важно. Това каза Петьо Блъсков, в. „Труд“, в разговор с Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване „Беновска пита“ по „Канал 3“ и „Радио К2“.
„Първата новина е версия на „Суджука“, но по-народна. Жива вода. Има сайт, в който се продава жива вода по 22лв. на литър, с невероятни целебни качества. Има страшно много клиенти.“- отговори Петьо Блъсков на въпрос каква ще бъде първата новина за утре във в. „Труд“.
На въпрос дали тази жива вода ще съживи здравия разум в политиците, Блъсков коментира: „Тези магии, тези вещерски работи, тези мистерии, българинът ходи на врачки вместо на лекар, са много лош показател. Политиката се нуждае от жива вода- постоянно. Там е толкова трудна работата. Всеки ден жертви, всеки ден бой, всеки ден мъка, страдания, политически страдания.“
По темата дали се завръщат „мутренските времена“ Блъсков заяви, че критерия за връщане на „мутренските времена“ не са поръчковите убийства. „Поръчковите убийства не са тези времена. Те са само една десета от „мутренските времена“. Много сложен и много тежък е контекста „мутренски времена“. В световен план такива тежки процеси се връщат отново като елементи на Студената война, на противопоставяне на най-високо световно равнище, с който сме живели преди 30 години. Тези процеси са особени. Историческата спирала си се върти и няма какво да си казваме, че няма такова нещо. Има си спирала историческа, по която си вървят процесите. Те минават на друго равнище, минават пред друга обусловеност.“- добави още Блъсков.
„По отношение на политиката на Борисов трябва да се каже нещо много важно, което е и много съществено в неговото узряване на политическия клон. Най-накрая един български лидер, политик, премиер- най-накрая се зае да употреби, в много добрия смисъл на думата, геостратегическото положение на нашата държава. Мисля, че това е ход, който досега не беше игран от нашите политици, министър-председатели и президенти. Те бяха много затлачени по въпросите дали обичаме Русия, или я мразим и дали обичаме американците, или ги мразим. Борисов за първи път излезе от тази запалянковска гюрултия и се зае да направи от нашето геостратегическо положение капитал, сериозен и политически и национален капитал, разбира се. Това е един ход, който е изключително силен. Дали това е силен ход и дали в този ход е заложена някаква негова лична визия за бъдещето му като политик е много интересно и предстои да го видим.“- отговори Петьо Блъсков от в. „Труд“ на въпрос дали вижда Бойко Борисов като обединител на региона. Добави още, че срещите, които Борисов прави са много методични и ходовете му са последователни, силни и заредени с енергия: „Но вътре в тази му дейност има и нещо, което той си представя за себе си като политик за в бъдеще. Ще видим.“ Също така той заяви, че в България има неясно политическо статукво. Според него на терена си остават двете партии ГЕРБ и БСП. Центристката е ГЕРБ и тези две партии не могат да се справят с управлението, затова им трябва коалиционен партньор. „Докато на Бойко Борисов и на ГЕРБ, като центристка партия, им трябва много сериозна, много мислеща, много продуктивна дясна котва, която леко да ги връща в по спокойно русло, когато започнат да обясняват на народа, че всичко, което лети се яде. Една дясна формация с идеология, с кауза в нея, с познати послания – това им липсва на ГЕРБ. Изобщо на българската политическа сцена това й липсва. Истинската дясна партия. Докато при БСП- те са ясна лява партия . Категорична- с послания, с всичко и затова на тях им липсва центристка формация. Ако тези две допълнения към основните партии, политически допълнения, се появят на сцената със стабилна идеология , със стабилна програма, със стабилна доктрина, мисля, че политическият живот в България ще влезе в едно нормално, конкурентно начало и ще започне да дава продукт.“- коментира Блъсков.
„Възможна ли е коалиция между ГЕРБ и БСП?“- попита Беновска, а Блъсков заяви, че това би означавало Отечествен фронт и не само в неговото „безсмислие“, но и фактът, че когато две партии от такъв калибър се обединят – това означава изчезване на конкуренцията в политиката и липса на развитие. „Корнелия Нинова и Бойко Борисов се конкурират неосъзнато, повече на равнище разправия, отколкото на равнище доктрини.“- допълни Петьо Блъсков.
Беновска пусна част от речта на Корнелия Нинова от традиционния събор на БСП- „Бузлуджа 2017г.“ от 29.07.2017г.:
„Ако унищожим политико-икономическата мафия, която ограбва народа, която нарекохме паралелна държава и която краде 10 милиарда лева годишно от вас.
Някои му казват съдебна реформа. много години много политици имитираха тази съдебна реформа. Ние някак стояхме отстрана на този процес. Днес пред цялата партия ви предлагам да поемем инициативата! Днес моля да отворим дискусията, тук сте цялата партия. Кое ще ни помогне да спасим държавата си от тази мафия? Закони, хора и възмездие за онези, които са престъпили закона!
Говори се за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта. Имитация, имитация ни предлагат ГЕРБ! Отново за да замажат очите на хората и да няма резултат. Ето защо отварям днес дискусията за единен орган за борба с корупцията по високите етажи на властта и той да е дирекцията на ДАНС, която е за специално разследване на корупцията по високите етажи на властта. Една и единствена, изведена оттам и направена като независим орган. И кой да я управлява, кой да я назначава? Те предлагат Бойко Борисов. Аз ви предлагам друго. Има един човек, който е избран пряко от народа с над 2 милиона гласа. Има един човек, който не е част от това статукво. Има един човек, който доказа, че е почтен и достоен българин. Нека президентът Радев да определи директорът на това звено за борба с корупцията!“

„Конкурира ли наистина Корнелия Нинова Бойко Борисов? Има ли основание за подобни твърдения, че генерал Радев се бил доказал? Как ще ги назначава Радев- по потник и бос ли?“- попита водещата. „Г-жа Нинова тук бърка, защото в Конституцията са разписани прерогативите на президента. И в тези негови прерогативи в Конституцията не влиза това, което тя иска да се случи. Това е политически неправилно изказване. Първо да се разберат какъв е органът, с какви прерогативи. Какво ще прави, каква мисия ще има той, изобщо има ли нужда от такъв орган. Ние непрекъснато правим комисии, органи, агенции- само и само, за да замазваме работата. Това си е чиста пропагандна приказка, пропагандни приказки пред митинг. Това не е неочаквано, но е грешка. Постановката е грешна, защото по конституция това не може да се случи.“- коментира Блъсков, като добави, че трябва да престане да се замеря публиката и обществото с някакви хипотези. Като такава „безсмислена“ хипотеза той определи и коалицията ГЕРБ-БСП.
Петьо Блъсков коментира и темата за посещението на Ерик Рубин в Министерски съвет и последвалите реакции от посолството, с които подкрепят договора за добросъседство с Македония и липсата на такива от страна на руския посланик: „Много хубаво, браво на американците. Свършиха една добра работа. Да ти кажа нещо ужасно пикантно, защото ме питаш за руския посланик. Направете си труда и отворете сайта на руското посолство, където са публикувани формуляри на документи, за да кандидатстваш за руска виза. Когато отвориш сайта и набора от документи, има една иконка, за това на какъв език ще попълваш документите. Няма български. Има македонски. Това само може да ви каже всичко. Казах го на руснаците- как може във вашия сайт на вашето посолство да предлагате на сръбски, китайски и на македонски, но не и на български език.“
„Може. Може да продължи да балансира . Това е много важно“- отговори Петьо Блъсков на въпрос успява ли Борисов да подържа баланса между България, Русия и Америка, още повече след полученото съгласие нашия газов хъб „Балкан“ да се пълни с руски газ.
Беновска приключи разговора с Петьо Блъсков, в. „Труд“, и му благодари за участието в „Беновска пита” по „Канал 3” и „Радио К2” на 30.07.2017г.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (15)

 1. И за кого е важно ? За мутрите, мафията , олигарсите ? Защото народа едва ли пърха от щастие на последното място в ЕС по всички важни показатели ! Явно това устройва Пеев , Гоце, Гергови останалите забогатели законно на гърба народен според Цацата !

 2. Намълно съгласни с горния коментар. а на сополчето блъсков, срам за 100год си баба, не му ли мина мисъл, че първо 150 кг гранясала лой трябва да се погрижи за вътрешното състояние на страната или икономика, селско стопанство, създаване на Български предприятия и драстично намаляваяне на безработицата в България + нормализиране на заплатите в съответствие със стандарта в България, или цените на храни, консумативи, жилища, здравеопазване, образование..Всички тези дребни нещица не касаят бандюгата борисов и неговите мутросмени, мутробанкери, пишман журналяги – пример – сопол блъсков и пр. ччовешка помия:( Сопола нещо съвсем се е уял – прилича на угоено коледно прасе… а храната в България е доста скъпа…. Повишаване на стандарта на живот, български стоки, български предприятия, български надписи по улиците..За пишмана, заедно с подобните му паразити затвор и разстрел..Който е срещу народ и държава това заслужава – всички го знаем.

 3. Статия, пълна с глупости и вредни за държавата и за нейната политика внушения. Искрено казано, човек трябва да притежава особени способности, за да набута в една сравнително кратка статия толкова добре премислени недомислици.

 4. Добре че беше Петьо да ми светне. Никога няма как да забележа, че сайтът за визи на руското посолство го няма на български. В този живот няма да ми се наложи да забелязвам такива дребни пропуски. Имам 10годишна американска виза. В този живот да ми се наложи да вадя най-много още една и толкоз с визите. Искам и австралийска, ама няма при кого да ида там.

 5. Квото и да бръщолевят нашите другари българската нация разбогатя и то значително. Българинът вече не летува на Черно море. Една част от него работят там. Там летуват разни шведи и консумират ментета като прасета. На българското черноморие на български не можеш да се разбереш. Там се говори на високия стил на Пушкин и лермонтов, „Как закалялась сталь“ и прочие. Българският е на почит на Халкидики и островите около него. През пролетните и зимни ваканции евтините полети са пълни с българи с любима дестинация Рим и Барселона както и със студенти от Лондон и Белфаст. Так че Бай Петьо до ме прощава.

 6. С удоволствие чета призивите за разстрели в все повече постинги. Явно това е повлияно от честването на 70 годишнината от началото на масовите чистки в СССР.
  За две години са разстреляни над 800 000 души в това число маршали, генерали и офицери от непобедимата Червена армия. Като резултат германците стигат до Москва, а СССР губи 27 милиона свои граждани. Както се казва : „Наше дело правое!“

  1. явно чърчил се е поучил от сталин, кога е избивал гръцките комунисти в беласица.

  2. Скоро четох – лъжите за броя убити по времето на Сталин съветски граждани – лъжите ги разобличиха американците . До скоро приписваха на Сталин няколко милиона политически убийства и толкова политически жертви в ГУЛАГ .Обаче истината е съвсем друга – в ГУЛАГ политическите затворници са били под една четвърт и са били няколко десетки хиляди , а не милиони , останалите в ГУЛАГ са били криминалнопроявени . 27 милиона жертви СССР дава във ВСВ – това е цената за запазването и просперитета на Европа и цялата цивилизация , а не мижавото участие на САЩ и Англия в последната година от ВСВ – САЩ се включват след Сталинградската епопея – когато става ясно , че СССР ще завземе цяла Европа и ще стигне до Албиона . Жертвите на САЩ са около 300 – 400 000 .

 7. Еее евала за коментара, Висарионович.

 8. естествено, че трябва да поддържа баланс и да лавира. Инак, колкото и да е патриот ще настане виденовото време.

 9. До г-н Петьо Блъсков, който се надявам да прочете злобарските просташки коментари поне под тази статия.
  Няма ли най-после да се сложи някакво изискване за допуск до коментиране в сайта само чрез културно написани на кирилица грамотни и аргументирани становища по конкретната тема и да се спре словесната помия, с която всяка сутрин целенасочено се заливат читателите му?

 10. Що бе, Варна, нека се публикуват прокопско-шорошоидните плювни и псувни, вече познаваме автурчетата-тролчета не само по никовете. Тази вербална помия работи полезно както за конкретния автор, така и за вестника. Иначе изданието ще заприлича на форума на „Дневник“ с обратен знак – там седерастията и шорошоидиотията е заляла без изключение всяка критика на го.няните дописки и помиярските четивца.

 11. Ами Путин ясно каза, че „писмеността е дошла при нас направо от македонската земя.“ Затова и в руското посолство образците са на македонски език, а не на български. За тези безспорни заслуги към България, президента Радев покани президента Путин за патрон на честванията на З-ти март догодина.

  1. Ц. Покани го, защото русия единствена от великите сили поиска да се изпълнят решенията на цариградската конференция. В същото време англия въоръжава турците, за да няма свободна България.
   Сгряваш ли, олихофрен?!

 12. ОСТАВАЙТЕ ГОЛЕМИЯТ БЛАГОДАРИТЕЛ БЛАГОЕВГРАД ДНЕС И ЖИВЕЙТЕ ПО-ДОБЪР И ЖИВОТ ЖИВОТ. ДОБРЕ ДОШЛИ В ГОЛЯМАТА ТЕМПЕРАТУРА НА RICHES, FAME AND POWERS. Вие сте бизнес, мъж или жена, политик, музикант, пастор, адвокат, актьор, актриса, банкер, футболист и вие. искат да бъдат богати, мощни и да бъдат известни в живота. Можете да постигнете вашите мечти, като сте член на брата на братя „Велики“ ILLUMINATI. С това всички ваши мечти и сърдечно желание могат да бъдат напълно постигнати, ако наистина искате да бъдете член на чудесния брат на ILLUMINATI, Забележка: Новоприетите членове имат право на 600 000 щатски долара, Златен пръстен, който ще ви предпази и гилди от врагове и безплатна виза за Съединените щати на Америка. Моля, няма да споделяте кръв. Моля да ни се обадите на +13103599685 или да ни пишете на illuminaworld2@gmail.com

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.