Петьо Блъсков: Светът се променя, това се случва и у нас

 

Светът се променя и на фона на тази промяна такава трябваше да има и в България. Това заяви по главният редактор на "Труд", Петьо Блъсков, по "Канал 3", в коментар за резултатите от днешния президентски балотаж.

"Днес се случи нещо много, много обикновено. Ако се върнем малко назад, ние сме свидетели на едно продължително изчакване от страна на ГЕРБ зад което се крият едни други процеси със световен характер, с глобален характер", обясни той.

"И както видяхме, срещу един генерал беше извадена една дама, която няма никакъв шанс. От първия миг това стана ясно на всички", добави Блъсков.

По думите му, в световен план се наблюдава много силно разместване на пластовете и идеологемите. "Светът се променя и на фона на тази промяна такава трябваше да има и в България. Ние много късно разбрахме, че се случват такива процеси в света и се наложи да ни кажат", посочи Блъсков, обяснявайки, че визира великите сили победителки САЩ и Русия.

Според него, с избирането на ген. Радев страната има шанс да се отърве от пагубните връзки с Германия, за да не повтори третата си национална катастрофа и да се насочи именно към великите сили.

Относно победителят в изборите, Блъсков посочи, че Румен Радев свети със собствена светлина. "Той е откритие и правилно развит като играч в тази му роля. Ако запази тези качества, а няма причина това да не се случи, мисля, че ще имаме един балансиран и подреден президент", каза главният редактор на "Труд".

Според Петьо Блъсков, предстои да се разбере, че ГЕРБ всъщност не са загубили. "В никакъв случай това, което се случи не е загуба за ГЕРБ. Хората просто видяха един избираем кандидат", каза каза той.

Коментари

Задължително поле