Петя Аврамова: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2023 г.

Предвиждаме автомагистрала „Струма“ да бъде завършена напълно през 2023 г. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на изслушването си за напредъка по изграждането на автомагистрали и скоростни пътища в България.

„За да бъде изцяло завършен трансевропейският коридор номер 4 на територията на България, по направлението на който е автомагистрала „Струма“, предстои да изградим и участъкът Видин-Монтана–Враца. Проектът е разделен на следните участъци: Видин-Димово и Димово-Бела-Ружинци. За обекта има изработен технически проект. Предстои обявяване на тръжните процедури през първата половина на 2019 г.“, допълни министърът.

Петя Аврамова каза още, че изграждането на новата магистрала „Европа“ (от София до границата със Сърбия) също е сред ключовите проекти. „Предстои избор на изпълнител за консултантската услуга за проектирането и строителството. На 15 февруари е сключен договор на стойност 9240 лв. за провеждане на одит по пътна безопасност. Общата индикативна стойност на проекта е малко над 177 млн. лв. „Одобреното финансиране е 40 258 818 лв. с ДДС, като съгласно решение на Министерски съвет останалите средства за цялостната реализация на проекта, се предвижда да бъдат осигурени от бюджета“, обясни министърът.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България