Ген. Мутафчийски: Дай боже БЦЖ да действа срещу коронавирус, ние сме най-ваксинираната държава

Какво попитала една мисирка Генерала?

Михаил Околийски, СЗО: Правилна беше отмяната на заповедта за задължително носене на маски

ООН: До 25 млн. работни места могат да бъдат изгубени по света заради пандемията Коронавирусът отнема животите и препитанието на хората, нужна е солидарност, каза Гутереш

КЕВР трябва да обяви с колко окончателно ще поевтинеят газът и парното

Нови 5450 случая на Covid-19 в Германия

Менда Стоянова: Лимитът на дълга до 10 млрд. лв. ще бъде горещият картоф, който БСП ще прехвърля от ръка на ръка

Д-р Николай Костов: Вече има всякакви маски по аптеките

33 нови случая на коронавирус у нас 20 души са излекувани от COVID-19

Първи заразен мигрант в лагер в Гърция

В Ню Йорк освободиха предсрочно 900 затворници

Нови случаи на коронавирус по света

Рекорден брой жертви на коронавируса в САЩ, властите прогнозират между 100 и 240 хил. починали Ще преминем през много тежки две седмици, каза Тръмп

13-годишно момче почина от коронавирус във Великобритания Няма сведения той да е имал някакви други заболявания

Над 90 снегорина са чистили столицата през нощта

Петя Аврамова: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2023 г.

Предвиждаме автомагистрала „Струма“ да бъде завършена напълно през 2023 г. Това заяви регионалният министър Петя Аврамова по време на изслушването си за напредъка по изграждането на автомагистрали и скоростни пътища в България.

„За да бъде изцяло завършен трансевропейският коридор номер 4 на територията на България, по направлението на който е автомагистрала „Струма“, предстои да изградим и участъкът Видин-Монтана–Враца. Проектът е разделен на следните участъци: Видин-Димово и Димово-Бела-Ружинци. За обекта има изработен технически проект. Предстои обявяване на тръжните процедури през първата половина на 2019 г.“, допълни министърът.

Петя Аврамова каза още, че изграждането на новата магистрала „Европа“ (от София до границата със Сърбия) също е сред ключовите проекти. „Предстои избор на изпълнител за консултантската услуга за проектирането и строителството. На 15 февруари е сключен договор на стойност 9240 лв. за провеждане на одит по пътна безопасност. Общата индикативна стойност на проекта е малко над 177 млн. лв. „Одобреното финансиране е 40 258 818 лв. с ДДС, като съгласно решение на Министерски съвет останалите средства за цялостната реализация на проекта, се предвижда да бъдат осигурени от бюджета“, обясни министърът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.