В Якутия измериха -67 градуса по Целзий

Появи се нов свидетел на убийството на Петър Христов

Министър Ангелкова разговаря с ръководителя на Световната организация по туризъм

Украинският парламент отказа да обяви ЛНР и ДНР за терористични организации

Сърбин и албанец разследват убийството на Оливер Иванович

Евродепутатите обсъждат влиянието на руската пропаганда

Еврокомисията опроверга поредна лъжа за „Труд”

Диктатурата на пролетариата, Народният съд и Възродителният процес влизат в 10-и клас

Любители откриха нова планетарна система Всички небесни тела са по-големи от Земята

7 жертви при катастрофа на колумбийски военен хеликоптер

Ключът към дълголетието са ядките и бобовите храни Проучването проследява живота на над 100 000 души

Борисов представи приоритетите на българското председателство пред парламентарната група на ЕНП

София започва разплитането на казуса с Витоша Общината създава междуведомствена комисия, която да намери изход от ситуацията

Съседка на трите жени от къщата на ужасите в Свищов: Като деца момичетата бяха даровити, пишеха стихове и рисуваха

Летим до Баку за 29 евро Всеки вторник ще има полети до София и до столицата на Азербайджан

„Пирогов“ получава първата у нас специализирана линейка за новородени

На 31 май 2017 г., в 13.00 часа, най-голямата спешна болница „Пирогов“ ще получи като дарение Първата специализирана линейка за новородени и деца в България на стойност над 150 000 лв., съобщават от пресцентъра на лечебното заведение.

Сумата за дарението е събрана в рамките на кампанията „Да оставим следи IV“, организирана от сдружение „Кауза“. Това е четвъртата по ред кампания „Да оставим следи“, чиято основна цел е да насърчава инвестициите в нова, модерна и иновативна медицинска апаратура за детски отделения в страната.

С набраните от предишните три кампании над 145 000 лв. бяха закупени последно поколение кувьози за недоносени, неонатологични монитори, както и специализирана медицинска апаратура за онкоболни деца и за деца с проблеми в ставно-мускулната система за различни детски клиники и отделения в София, Варна, Пловдив, Бургас, Русе, Карлово и Силистра.

b99a673a52f9809939d7161b70ce28ca

Бенифициент на четвъртата благотворителна кампания на сдружение „Кауза“ е клиниката по детска хирургия към Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина „Н.И.Пирогов“.

Клиниката по детска хирургия в „Пирогов“ е създадена през 1964 г. и нейната мисия е да осигуряваденонощна, безотказна и адекватна медицинска и хирургична помощ на деца от 0 до 18 годишна възраст.

Всяка година повече от 250 новородени, в това число и недоносени постъпват в клиниката за спешно и планово специализирано хирургично лечение. Като елитно звено в областта на спешната и плановата детска хирургия и граничните специалности, пироговската болница ежегодно приема за довършващо лечение между 100 и 120 деца от различни болнични центрове в страната. Голяма част от тях са в клинични състояния, изискващи осигуряване на транспортни възможности за адекватни реанимационни мероприятия.

Неонатологичната линейка за „Пирогов“ е базирана на модел Peugeot Boxer и е изработена съгласно изискванията на EC 1789:2007+A2:2014 – Европейски стандарт, който гарантирасигурност, надеждност и високо качество на медицинското обслужване.

Церемонията по връчване на дарението ще се проведе тази сряда – 31 май, от 13.00 ч. в залата за представяне на „София Франс Ауто“, бул. „Ботевградско шосе“ № 459.

На събитието са поканени Заместник министъра на здравеопазването – д-р Мирослав Ненков, началниците на клиниките и отделенията по детска хирургия, анестезиология и реанимация в УМБАЛСМ „Пирогов“, популярни личности и представители на бизнеса, които подкрепят кампанията „Да оставим следи IV“на сдружение „Кауза“. Присъстващите ще имат възможността да се запознаят на място с основните параметри и функционалности на линейката.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Ура,другари! Първата в София,втората и така до 10-тата ,после ще мислим и за други градове.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.