Пиянски скандал разтърси „Челси“

Трето място във Висшата лига, но пиянски скандал. „Челси“ спечели с 2:0 срещу „Уест Хем“ и излезе с едни гърди напред в битката за Топ 4. Но изпадналият в немилост Дани Дринкуотър помрачи радостта от успеха.

Часове преди мача шампионът с „Лестър“, за когото „Челси“ плати 35 милиона паунда, блъсна своя „Рейндж Роувър“ в една „Шкода“ пред дискотека. Инцидентът е станал около 1 часа след полунощ, а в кръвната проба на Дринкуотър е имало алкохол. На 13 май съд ще решава какво ще е наказанието за бившия английски национал. Халфът е бил с приятелката си Бет Мантел на благотворителна вечеря преди това.

След уволнението на Антонио Конте в „Челси“ въобще не разчитат на Дринкуотър. Футболистът беше изваден от групата за целия сезон в Лига Европа. За два сезона и половина Дринкуотър има 23 мача и един гол за „сините“.

И докато администраторите на „Стамфорд Бридж“ обсъждат как да се оправят с виновника, собственикът Роман Абрамович е призван от фенове и треньора Маурицио Сари да не продава Еден Азар. Белгиецът вкара фамозен гол в стил Диего Марадона срещу „Уест Хем“. „Той е напълно незаменим за нашия отбор, не можем да си позволим да го загубим“, каза Сари. Но многократно Азар е казвал, че „Реал“ е любимият му тим, а Зинедин Зидан – идол от детинство.

В социалните мрежи фенове на „Челси“ призоваха белгиецът да получи нов договор със заплата от 500 000 паунда седмично и да забрави за „Сантяго Бернабеу“. Контрактът на Азар със „сините“ изтича следващото лято.

Челси“ е обявил цена от 100 милиона паунда, ако някой иска да го привлече през тази година. „Фокусиран съм изцяло върху моя отбор до края на сезона, още сме в играта за Топ 4 и Лига Европа“, каза Азар, но без да се врече във вярност на „Стамфорд Бридж“.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят