Синоптикът Петър Янков пред “Труд”: 30 000 гръмотевици ударили България за ден

Италия е първи приятел на САЩ

Кмет давал 30 000 лв. подкуп на общинар (обзор) Местен бизнесмен осигурявал парите за рушвета

Сухопътните сили на САЩ след трагедията в Чешнегирово: Обучаваме се в реалистична среда

Иракли Кобахидзе, председател на парламента в Грузия: Възобновяването на директните полети между България и Грузия ще увеличи туристическия обмен

17 800 стикове за бездимни цигари задържаха митничари в сръбски автобус

Над 250 самодейци се изявиха на събор на читалищата в община Елена

Решават до месец за присъдата на акушерката Ковачева

ЦСКА срещу тима на Савичевич и Миятович

Новата американска посланичка – кюрдска бежанка от Ирак Документалният филм American Herro разказва за живота на Херо Мустафа

Художникът Ставри Калинов: Крадецът от изложбата е чужденец

Вижте какво ще решава Министерският съвет утре, 19 юни 2019

„Лъвиците“ разкъсаха световния шампион

Обявиха тревога от цунами след силно земетресение до Япония

Мария Илиева се показа по бански (СНИМКИ)

Пламен Димитров, лидер на КНСБ: Да бъде удвоена добавката на хора с над 90 % увреждания

Да бъде удвоена добавката за чужда помощ, която в момента е 90 лева за хора с над 90 % увреждания. Това предложение на КНСБ обяви във Велико Търново президентът на синдиката Пламен Димитров.

Той заяви, че в Закона за държавния бюджет трябва да се заложат допълнително до 100 млн. лева, за да се помогне на хората с увреждания.

„Около 6000 от хората с 90 и над 90% увреждания са деца, 80 000 са над 18-годишни, а 17 000 души са в пенсионна възраст и те са предимно в провинцията“, оповести Димитров.

Той допълни, че според експерти на КНСБ в тази категория лицата трябва да бъдат допълнително подпомогнати диференцирано по критерии, изработени и с национално представените организации на хората с увреждания.Според ръководителя на Конфедерацията възнагражденията на заетите в държавния и частния сектор догодина трябва да нараснат с 15-20%.

„Увеличението на учителските заплати е добро начало, но работещите и от другите сфера също очакват ускорено увеличение на доходите. Това трябва да стане бързо, защото и без това българското население намалява годишно с 30-35 хиляди души заради демографията и икономическата миграция“, коментира още Димитров.

Лидерът на КНСБ и неговият заместник Чавдар Христов бяха на визита във Великотърновска област, за да представят Третия кръг на кампанията „Бъди инфо”. Тя е посветена на информирането и консултирането като основно трудово право на работниците и служителите. Провежда се в рамките на проекта „Достоен труд за доставчиците и подизпълнителите на мултинационалните компании” в партньорство с Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България и Българската стопанска камара.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.