Пламен Топузов представя нова книга - „Алхимия на Съзнанието“

„Излекувай ума си, той ще излекува всичко останало“, разкрива в новата си книга Пламен Топузов. „Алхимия на съзнанието“ е система, която има за цел да ви помогне да се запознаете със своето ментално и емоционално тяло, тоест вашите мисли и емоции. Да разберете как работят те, за какво служат, кое за какво отговаря и така да започнете да внасяте баланс в ежедневието си, казва авторът. 

Според Племен Топузов по този начин ще положите стабилни основи във всяка една сфера от живота си. Постепенно ще се научите как да променяте всяка част от своя характер, отстранявайки вредните навици от ежедневието, защото обикновено точно те неосъзнато определят живота ви. Използвайки гледната точка на „Алхимия на Съзнанието“, постепенно ще започнете да се доближавате до своята най – добра версия. Така неусетно ще положите основи към реализирането на всяка една своя мечта, тук и сега във физическия свят. Повечето хора нямат представа за какво служат менталното и емоционалното тяло, освен вероятно се досещате, че те отговарят за мислите и емоциите. Факт, но какво всъщност са мислите и емоциите? И по - важното, как да ги използваме, за да получим желаните резултати като здраве, щастие, радост, любов, хармония, стабилна връзка със себе си, с хората около нас, природата и вселената като цяло и не на  последно място желаното от вас финансово състояние и кариера, пише в резюмето на новото издание. 

Защо точно Алхимия на Съзнанието? Химията е наука за елементите и тяхното структуриране. Знае се, че в древността е имало и Алхимия, а практикуващите са се наричали – Алхимици. Вярва се, че алхимиците са могли да влияят върху молекулите на даден елемент и да превърнат нещо евтино в нещо скъпо, като трансформират химичната молекулна решетка. Например от олово те са правели злато, носят се легенди, че графитът са могли да  преструктурират в диамант. Имало обаче и вид алхимия, за която никой никъде не е писал или ако е писано е било толкова закодирано, че и до ден днешен тези кодове не могат да бъдат разтълкувани. Тази тайна форма на Алхимията, основно се е предавала само от уста на уста и от учител на ученик, защото това е най-висшата форма на Алхимията, която трансформира  Съзнанието – Алхимия на Съзнанието, обяснява Пламен Топузов.  

Авторът е роден през 1980 година в България. Част от детството си е прекарал в безкрайните гори на руската република Коми, където духът му се пробужда за свободата и съзнанието му започва да се стреми към непрекъснат растеж. Съдбата му поднесла шанса да продължи своето обучение на Запад, където хората за времето си били по - свободомислещи и отворени за наближаващото ново време.

Следващата глава от живота му преминава през безброй приключения в Лондон, където той е прекарал 12 години. Там имал възможност да  опознае материалния свят в дълбочина, което в по- късен етап му помогнало да се обърне навътре към себе си, където се срещнал с неговите духовни учители. 

В последствие разбрал, че е следвал път, който е имал за цел да го срещне с Друнвало Мелхизедек. Среща, която променила целия му съзнателен живот многократно. От тогава се обучавал в различни държави и традиции по целият свят - Бали, Тайланд, Шриланка са само част от местата. 

През септември 2018 достига кулминацията на духовния си път, прекарвайки 10 дни с племената Коги и Ауако в планините Сиера  Невада и карибско море в Колумбия, където черпил допълнително вдъхновение. Също така се впуснал в задълбоченото изучаване на древното знание Кабала. През 2016 година основава фейсбук общността Амилиус – България, където ежедневно  се вдъхновяват повече от 28 000 души. 

 

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Изкуства