Сани Жекова слиза от сноуборда

Лека кола пламна на Четвърти километър в София Пожарът стана в час пик, което причини огромно задръстване

С 200 хил. се увеличават хоспитализациите годишно 3% от парите за здраве са за превенция, 80% - за лечение

Калоян Паргов: Фандъкова да използва влиянието си, за да спре отпадането на „кафявата“ добавка. Това застрашава съществуването на Топлофикация София

Министър Ангелкова и представители на 12 руски региона участваха в кръгла маса за туризма в Търново

Министърът на културата Боил Банов в Истанбул: Литературата е ключ към добрите ни отношения с Турция

Григор издържа сет срещу Надал

Патриарх Неофит: С пожара в „Нотр Дам“ бе нанесен огромен удар върху световното културно наследство

Договор за побратимяване сключиха Велико Търново и Нахчъван Той е за взаимно сътрудничество в областта на образованието, културата, туризма и икономиката

Прокуратурата в Кърджали спешно събира данни за имущественото състояние на Лютви Местан

Откриха нов музей на Шуменската крепост

Двама от задържаните телефонни измамници в Румъния били обявени за издирване Ало мошениците имали влезли в сила присъди

Джейсън Момоа от „Игра на тронове“ се обръсна за първи път след 7 години Вижте уникална инфографика от 8-ия сезон на сериала

Президентът Радев изрази съболезнования на германския си колега заради автобусната катастрофа на Мадейра

В Италия: Роналдо няма да изпълни договора си с „Ювентус“

Пловдивският апелативен съд отряза молбата на Ахмед Муса за по-лека мярка за неотклонение Близо 3 години имамът от джамията "Абу Бекир" чака старта на съдебния процес в затвора

Апелативният съд в Пловдив отряза молбата на подсъдимия Ахмед Муса Ахмед за изменение на мярката му за неотклонение „задържане под стража” в по-лека и по този начин потвърди определението на Пазарджишкия окръжен съд от 2 август 2017 г. Определението на пловдивските апелативни магистрати е окончателно, не подлежи на протест и обжалване, а от него става ясно, че в жалбата на подсъдимия е посочен изминалият твърде дълъг период от началното вземане на мярката „задържане под стража” – 2 години и 8 месеца, което го правело неразумен. Според адвокатката на Ахмед Муса Елвира Панкова едно подобно продължително задържане под стража обвързвало съда и едва ли не го задължава да постанови осъдителна присъда в размер на лишаване от свобода, което да оправдае продължителния му престой в ареста. Втората причина за поисканата от имама в частната джамия „Абу Бекир” в квартал „Изток” на Пазарджик по-лека мярка е, че задържането му в ареста го поставяло в неравностойно положение спрямо останалите подсъдими, които отдавна вече са извън ареста и с по-леки мерки за неотклонение. Според адвокат Елвира Панкова не била отчетена и наличната медицинска документация за влошеното здравословно състояние на майката на подсъдимия, която се нуждаела от неговата помощ и грижи. В тази връзка според нея неправилно Окръжен съд – Пазарджик бил посочил, че останалите нейни близки родственици – син, сестра и внуци могат да оказват подобна помощ, тъй като се намирали в чужбина.

Според пловдивските апелативни магистрати обаче колегите им от Пазарджишкия окръжен съд правилно са приели, че към момента няма установени нови обстоятелства, които да променят извода им, че е налице опасност Ахмед Муса да се укрие или извърши друго престъпление. Магистратите от града под тепетата смятат, че въпреки изтеклия дълъг период към настоящия момент не са надвишени рамките на така наречения „разумен срок“, защото съдебното производство се провежда ритмично и в къси процесуални срокове. Освен това е видно, че заседанията на Пазарджишкия окръжен съд се насрочват при съобразяване с графика на съдебния състав и ангажиментите на страните по делото. Усилията на съда са насочени към максимално изясняване на всички обстоятелства, имащи значение за пълното разкриване на обективната истина по случая, поради което доводите за неразумност и на този срок са очевидно несъстоятелни, е становището на Пловдивския апелативен съд.

Относно влошеното здравословно състояние на майката на Ахмед Муса Апелативен съд – Пловдив счита, че от представената по делото медицинска документация е видно, че тя действително е била настанена в болнично заведение през периода от 14 до 18 юли 2017 г. с диагноза „световъртеж от централен произход“, но не са настъпили усложнения и е изписана с подобрение, препоръчана й е лечебна физкултура, както и да бъде обгрижвана от близките си, тъй като не се обслужва самостоятелно. След изписването й от болницата до момента няма данни за влошаване на здравословното състояние на майката на Ахмед Муса.

Освен това тя имала пълнолетни внучка и внук, за които е посочено, че живеят на адреса на баба си и могат да полагат съвместни грижи за нея. Не е без значение и обстоятелството, че на същия адрес живее и жената, с която подсъдимият живее на съпружески начала преди задържането си, както и още един непълнолетен внук, които също биха могли да помагат при обгрижването на майката на Муса, твърдят още апелативните магистрати от Пловдив.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (1)

  1. Във една законова държава тоя мангал-лъжеимам щеше да бъде осъден на смърт за проповядване на радикален ислям, тази най-гадна религия която приканва(задължава) вярващите в нея да убиват всички от други религии без разлика деца,старци,жени ,извършват терористични актове и убиват невинни хора.този мръсен цигански ислямист-салафит досега трябваше да бъде унищожен заедно със последователите си.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.