Изпуснахме Кипър, но не и първото място, драмата ще е до последно

На 17 ноември 2018 да почерпят

Малък гайдар разплака всички във „Фермата“

Вижте от птичи поглед опустошението след пожарите в Калифорния (ВИДЕО)

Искрен Веселинов, „Обединени патриоти“: Валери Симеонов разговаря с Каракачанов преди да реши за оставката

23 лица с трайни увреждания започнаха работа в община Смолян

Започва Рали спринт Сливен

Ограничават движението по Панаирния мост в Пловдив тази събота

Ето кои са окончателните състави на България и Кипър

САЩ намаляват бойците си в Африка За да се фокусират над заплахите от Русия и Китай

Ралица Паскалева предаде псевдо продуцент на ФБР Измамникът искал да я прави порно актриса

Вино без градус е новата мода Наши производители вече правят експерименти за производството му

Протестиращите майки за оставката на Валери Симеонов: Ще чакаме решението на Народното събрание

Министерски съвет потвърди: Оставката на Валери Симеонов е лично негово решение

Насрочиха процес за бунга-бунга партитата Силвио Берлускони отново на мушката на съдебната власт

Пловдивският „Биг Брадър“ гълта още 400 000 лв.

На всяка една от 11-те входно-изходни артерии на Пловдив начело с надлез "Скобелева майка" , ще бъдат монтирани видеокамери, които ще могат да разчитат дори номерата на колите.
Обновяват Оперативния център на „Общинска охрана“
Пловдивският „Биг Брадър“ ще глътне още 400 хиляди лева до края на 2016 г., докогато трябва да се проектира, изгради и внедри системата за видеонаблюдение и контрол на всичките 11 входно-изходни артерии на града под тепетата.
По този начин Пловдив ще се превърне в първия град у нас, който ще разполага с подобна система и техника за видеонаблюдение в реално време на тези важни и стратегически места. Видеокамерите пък ще са с възможно най-голяма резолюция и от най-висок клас, за да бъдат в помощ не само на общинските власти, но и на Областната дирекция на МВР, на която бе бъдат дарени след закупуването им от общината. Устройствата ще подпомагат сигурността и разкриването на извършителите на престъпления – камерите трябва да могат да четат номерата на колите и по този начин да засичат МПС-та, обявени за издирване. Освен това с тях ще се изчислява точният трафик на колите, които влизат и излизат от града. Община Пловдив вече пусна обществена поръчка за система за видеонаблюдение на стойност от 319 999,20 лв. с ДДС (266 666 лв. без ДДС).
С 80 000 лв. от общинския бюджет пък ще бъде обновен оперативният център за видеонаблюдение на „Общинска охрана“ на площад „Централен“ 1. Ще се подмени сега съществуващата техника с по-модерна и с по-добри технически параметри. Над 200 вече са обществените места в Пловдив, поставени под видеонаблюдение, като непрекъснато се разширява обхватът. 21 камери бяха монтирани на Малката главна, както е известна улица „Райко Даскалов“.
Под постоянно видеонаблюдение вече се намира Цар Симеоновата градина, подходите към Стария град и подлеза от северната страна на Тунела, парковете „Рибница“ и „Лаута“, арт квартал „Капана“ и още куп ключови обекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.