Швейцарският WWF с намеса в държавната политика за туризма „Зелената“ офшорка пробутва на Министерския съвет стар и манипулативен доклад за Пирин. Вместо ски предлагат археологически екскурзии и фото разходки

Висока лавинна опасност през следващите дни, ПСС съветва да бъдем внимателни в планината

Здравето опасно за българските лекари Поне четири са нападенията в спешни центрове последните дни

Ердоган: Развитието на отношенията между Русия и Турция влияе позитивно на регионалната сигурност

Депутатите узакониха проверки на публикации (обзор) Комисията за защита на личните данни има право да влиза в медии и да рови в компютрите на журналистите

Осигуряване след пенсиониране и облекчения за деца

Нинова покани Ахчиева в телевизията на БСП

3 млн. души губят акциите си от приватизацията АИКБ настояват да се оттегли предложението

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в четвъртък, 24 януари 2019

Българско дружество купи банка в Молдова Холдинг “Доверие” взима 64% от Moldindconbank

GPS координати на всяка къща и блок Доброволно ще казваме религия, етнос и здравно състояние

Кери към Тръмп: Подайте оставка Спирането на работата на правителството било срамно

Путин: Русия и Турция продължават да реализират големи проекти и всичко върви по план

Връщат заменките с новия закон за земята Целият бранш против предложените от аграрното министерство промени

Максимална печалба от 10% за „Автомагистрали“ ЕАД при строежа на магистрала „Хемус“ До милион на километър ще спечели държавното дружество

Пловдивският „Биг Брадър“ гълта още 400 000 лв.

На всяка една от 11-те входно-изходни артерии на Пловдив начело с надлез "Скобелева майка" , ще бъдат монтирани видеокамери, които ще могат да разчитат дори номерата на колите.
Обновяват Оперативния център на „Общинска охрана“
Пловдивският „Биг Брадър“ ще глътне още 400 хиляди лева до края на 2016 г., докогато трябва да се проектира, изгради и внедри системата за видеонаблюдение и контрол на всичките 11 входно-изходни артерии на града под тепетата.
По този начин Пловдив ще се превърне в първия град у нас, който ще разполага с подобна система и техника за видеонаблюдение в реално време на тези важни и стратегически места. Видеокамерите пък ще са с възможно най-голяма резолюция и от най-висок клас, за да бъдат в помощ не само на общинските власти, но и на Областната дирекция на МВР, на която бе бъдат дарени след закупуването им от общината. Устройствата ще подпомагат сигурността и разкриването на извършителите на престъпления – камерите трябва да могат да четат номерата на колите и по този начин да засичат МПС-та, обявени за издирване. Освен това с тях ще се изчислява точният трафик на колите, които влизат и излизат от града. Община Пловдив вече пусна обществена поръчка за система за видеонаблюдение на стойност от 319 999,20 лв. с ДДС (266 666 лв. без ДДС).
С 80 000 лв. от общинския бюджет пък ще бъде обновен оперативният център за видеонаблюдение на „Общинска охрана“ на площад „Централен“ 1. Ще се подмени сега съществуващата техника с по-модерна и с по-добри технически параметри. Над 200 вече са обществените места в Пловдив, поставени под видеонаблюдение, като непрекъснато се разширява обхватът. 21 камери бяха монтирани на Малката главна, както е известна улица „Райко Даскалов“.
Под постоянно видеонаблюдение вече се намира Цар Симеоновата градина, подходите към Стария град и подлеза от северната страна на Тунела, парковете „Рибница“ и „Лаута“, арт квартал „Капана“ и още куп ключови обекти.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.