Обезщетения само за изрядни фермери

Андрей Райчев: Главният прокурор удари най-силната бизнес империя в страната

Кола блъсна майка с бебе в количка на пешеходна пътека в София

Разходите за здраве увеличени с 44 на сто Живеем с 590 лв. на месец

Близките на Криси искат присъдата за убиеца да остане без промяна Мирно бдение преди заседанието на Апелативния съд в Бургас

ВМРО изкарват вандалите от гробищните паркове

Дават повече пари за кардиохирургия

Електронните търгове свалят цените на лекарствата

ВМА: Двамата български студенти, завърнали се от Китай, нямат коронавирус Изписани са от болницата

АПИ: 690 превозни средства са засечени без електронни винетки днес до 17 ч.

Министерството на правосъдието изпрати до ОАЕ искането за екстрадиция на Васил Божков

Електротабло предизвика пожар на Орлов мост

Газова бутилка се взриви в Поморие Пенсионерка се отърва на косъм

Неми филми и музика на живо в кино „Влайкова” Показват класически ленти от Германия

Само за 90 минути: Нови 42 хил. лева от феновете на „Левски“

Пловдивският „Биг Брадър“ гълта още 400 000 лв.

Обновяват Оперативния център на „Общинска охрана“
Пловдивският „Биг Брадър“ ще глътне още 400 хиляди лева до края на 2016 г., докогато трябва да се проектира, изгради и внедри системата за видеонаблюдение и контрол на всичките 11 входно-изходни артерии на града под тепетата.
По този начин Пловдив ще се превърне в първия град у нас, който ще разполага с подобна система и техника за видеонаблюдение в реално време на тези важни и стратегически места. Видеокамерите пък ще са с възможно най-голяма резолюция и от най-висок клас, за да бъдат в помощ не само на общинските власти, но и на Областната дирекция на МВР, на която бе бъдат дарени след закупуването им от общината. Устройствата ще подпомагат сигурността и разкриването на извършителите на престъпления – камерите трябва да могат да четат номерата на колите и по този начин да засичат МПС-та, обявени за издирване. Освен това с тях ще се изчислява точният трафик на колите, които влизат и излизат от града. Община Пловдив вече пусна обществена поръчка за система за видеонаблюдение на стойност от 319 999,20 лв. с ДДС (266 666 лв. без ДДС).
С 80 000 лв. от общинския бюджет пък ще бъде обновен оперативният център за видеонаблюдение на „Общинска охрана“ на площад „Централен“ 1. Ще се подмени сега съществуващата техника с по-модерна и с по-добри технически параметри. Над 200 вече са обществените места в Пловдив, поставени под видеонаблюдение, като непрекъснато се разширява обхватът. 21 камери бяха монтирани на Малката главна, както е известна улица „Райко Даскалов“.
Под постоянно видеонаблюдение вече се намира Цар Симеоновата градина, подходите към Стария град и подлеза от северната страна на Тунела, парковете „Рибница“ и „Лаута“, арт квартал „Капана“ и още куп ключови обекти.
error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.