Пловдивският завод "Юрий Гагарин" дари 100 000 лева за борбата с коронавируса

Към списъка с дарители, подпомагащи българските медици в борбата им с коронавирусната инфекция, се присъедини и "Юрий Гагарин"АД. Предприятието, лидер в производството на опаковки от хартия и филтри за цигари, публично оповести, че е дарило 100 000 лева за закупуване на медицински консумативи и оборудване на четири пловдивски болници.

Пълният текст на прессъобщението е публикуван на интернет страницата на дружеството:

"Във връзка с необходимостта от осигуряване на лични предпазни средства, дезинфектанти, медицинска апаратура и консумативи, свързани с диагностиката и лечението на пациенти с COVID-19, „Юрий Гагарин“ АД дари сумата от 100 000 лева, разпределени поравно между пловдивските болници УМБАЛ „Свети Георги“ ЕАД, МБАЛ „Свети Пантелеймон“ ЕООД, МБАЛ „Свети Мина“ ЕООД и Медицински Университет – Пловдив.

„Юрий Гагарин“ АД споделя виждането, че е нужно национално отговорно поведение от страна на българските предприятия, като в този тежък момент усилията на всички трябва да бъдат насочени в подкрепа на медицинските специалисти. Адекватната и навременна помощ не само ще способства за съхраняване на живота и здравето на гражданите, но и ще помогне за по-бързото преодоляване на последиците от извънредните мерки."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Новини