Пловдив остана само с една общинска болница

Пловдив остава само с една общинска болница след Нова година, след като с 34 гласа "за", 7 "против" и 2 "въздържал се" на последната за 2016 г. сесия на местния парламент бе даден старт на процедурата по вливането на застрашената от фалит МБАЛ "Свети Мина" в МБАЛ "Свети Пантелеймон".

Старейшините в пловдивския парламент гласуваха трансформирането на бюджетни заеми с общ размер от 1 081 660 лв. в парична вноска за МБАЛ "Свети Пантелеймон Пловдив" ЕООД за увеличаване капитала на дружеството на бившата Втора градска болница. Досега той бе 1 454 400 лв. и бе по-малък от този на бившата Първа градска болница - 2 150 990 лв., макар че загубите на МБАЛ "Свети Мина" за първите 9 месеца на 2016 г. надхвърляха 877 000 лв.

За да стопира вълната на недоволство сред лекарите и персонала в МБАЛ "Свети Мина" пловдивският парламент гласува субсидия от 214 166 лв. за изплащане на заплатите им за 4 месеца. Освен това бе сформирана комисия с представители на всички политически групи в пловдивския парламент, която да търси причините за натрупаните над 3 млн.лв. дългове от МБАЛ "Свети Мина".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Здраве