Плувци предлагат изграждането на 50-метров общински плувен комплекс в Търново

Треньорите виждат съоръжението в района на Старо военно училище

Трите големи спортни клубове във Велико Търново – „Царевец – ВТУ”, „Боляри 2009” и „Етър 2000”, предлагат в района на Старо военно училище да се предвиди изграждането на 50-метров общински плувен комплекс. Председателите на клубовете са депозирали становището си до председателя на Общинския съвет във Велико Търново Венцислав Спирдонов и кмета на общината Даниел Панов.

„Велико Търново заема изключително стратегическо място в центъра на България и би могъл да домакинства състезания от национален и международен ранг. В такова съоръжение могат да се организират турнири и спортни събития, които да популяризират града ни като спортна дестинация и биха генерирали добри приходи за Общината”, се казва в писмото, подписано от треньорите по плуване Панайот Паздерков, Цветана Дилова и Роза Георгиева.

Картотекираните състезатели в трите търновски клуба са 200, а записаните в начално обучение – 150. Треньорите отчитат значително нарастване на интереса към този вид спорт през последните години, но за съжаление, изпитват затруднения в тренировъчната база. Два са вариантите – басейните на СУ „Емилиян Станев” и на ВТУ. Училищният басейн обаче, е с нестандартни размери, а университетския не работи през лятото. Въпреки всички трудности, ежегордно търновските плувци са в топ 10 за най-добри постижения и с множество републикански шампиони и рекордьори. Именно от Велико Търново тръгна и кариерата на блестящия Антъни Иванов.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Региони