Плюещите сте основни виновници за грозната култура на “Бегай от България по-бърже, сине!”

България е прекрасна държава, която не ни дължи нищо и ние сме я изоставили

Видях една от най-прекрасните новини, които съм чел за България. В едно празно село в Стара планина, което отдавна било изоставено, миналото лято се вдигнали и се заселили 30 германци. Всичките роднини. Заживeли там, чисто и сред природата, оформили си малка общност и ето, чудо - изоставеното, изчезнало село не просто е възродено, ами вече има и едно малко бебе, първият нов жител от половин век! Направо да се просълзи човек.

Празно в света не остава, особено с нашата великолепна природа, невероятен климат и прекрасна родина. Дори да е тъжно, че все още я изоставяме, ето, други ще преоткрият тази ценност. И, като ги гледам, цяла рода да отиде да живее в Стара планина заедно, да родят дете без лекарска помощ, пък и германци, наши хора - прекрасно!

Да са живи и здрави цялата рода и бебето да расте силно и щастливо!

След като написах за този прекрасен случай с родата германци, се начетох на каква ли не отрова в коментари към тях.

Били секта. Какво били правили чужденци тук. Кой им позволил. Мястото било за българи. Били „калайджии“. Били ненормални.

Имам да кажа на изливащите омраза няколко неща:

1. Хората изглеждат напълно цивилизовани и приятни. Един от тях говори по-добър български вероятно от вас и се е научил на собствена инициатива - редовният наведен българин обича да се мазни на чужденци, като им казва „не учете български, не ви трябва, ние ще говорим английски“. Същият този в думите си демонстрира безкрайно уважение към България. Всичките от родата споделят как са избрали България от много държави и как тук е прекрасно и природата е неповторима.

2. Ако е секта това да ти се живее в природата, на мир и свобода, да си самостоятелен, аз съм твърдо и 100% „за“ тази секта.

3. Тези хора са започнали да ремонтират къщите, донесли са си агрегати за електричество, засяват нивите, отглеждат животни. Те са направили за България и правят за България повече от вас, и то без да очакват нищо в замяна. Вие, драги, само се оплаквате, че държавата не ви дава нищо и гледате да я цакате и прецакате.

4. Вие, плюещите, сте основни виновници за тази грозна култура на „Бегай от България по-бърже, сине!“. Насаждате омраза към България в младите българчета, създавате им впечатлението, че държавата трябва да ти плаща, за да я обичаш, гоните ги от тук. Може да потвърди всеки младеж около моите години. После се оплаквате, че някой друг е дошъл на тяхно място?

5. Отвъд границата ни има 90 милиона бивши поробители, които отдавна вече говорят за „духовните граници“ на османската империя. Имате избор - или те, или германците. Няма средно положение, защото българи няма, изгонихте ги. Избирайте. Ако не изберете, идват тези отвъд границата, защото им е по-близко.

България е прекрасна държава, която не ни дължи нищо и ние сме я изоставили. Трябва да се засрамим, че други осъзнават богатството ѝ, но да ги плюем, докато се плюем един друг - не става. Когато не е общоприето на маса да се каже „таа държава не става за нищо, ЗАКРИВАЙ!“, тогава ще се сърдите, че чужденци идват на нашата земя. Дотогава - тези германци заслужават само уважение и благодарност.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари