Повечето загинали в камиона-ковчег са от отдалечен аграрен район на Виетнам

Трафиканти на хора връщали пари на почернени семейства след трагедията в Есекс

Още виетнамски семейства обявиха, че техни роднини може би са сред 39-те жертви, открити мъртви в контейнера на камион в югоизточна Англия, съобщи БТА.

Бащата на 20-годишния Нгуен Дин Луонг каза, че се бои, че синът му е сред мъртвите. Виетнамското посолство в Лондон съобщи вчера, че е влязло във връзка с полицията относно изчезнала жена, смятана за една от загиналите в камиона.

Британската полиция първоначално обяви, че загиналите вероятно са китайци, но призна, че "нещата са в развитие".

Би Би Си съобщи вчера, че е в контакт с шест виетнамски семейства, които също се страхуват, че техни близки са сред жертвите.

Католическият свещеник Данг Ху Нам от малкото градче Йен Тхан в централната виетнамска провинция Нгеан, на 300 км южно от Ханой, каза пред Ройтерс, че повечето от жертвите в камиона вероятно са от този отдалечен аграрен район на страната, където повечето жители се занимават с отглеждане на ориз. Отецът каза, че е във връзка с няколко семейства на загинали в камиона.

Някои от почернените семейства твърдят, че след трагичната вест от Великобритания трафикантите са им върнали парите за проваления нелегален трафик на близките им.

Виетнамското външно министерство, цитирано от Ройтерс, съобщи днес, че е инструктирало посолството си в Лондон да съдейства на британската полиция за идентификация на жертвите.

Китай обяви, че все още не може да потвърди националностите и самоличността на жертвите, обявени първоначално за негови граждани.

25-годишният ирландски шофьор на камиона е арестуван по подозрение в убийство. Вчера британската полиция арестува още трима души, заподозрени за убийство и заговор за трафик на хора.

Коментари

Задължително поле