Подписка, инициирана от БСП, промени маршрута на алтернативната линия ТМ 10 в София

От днес е променен маршрута на алтернативната автобусна линия ТМ 10 и са разкрити две нови временни спирки на бул. „Драган Цанков“. Това стана след като социалистите от район „Лозенец“ инициираха подписка с искане за промяна на маршрута и нови спирки на временната линия ТМ 10. Подписката бе депозирана в Столична община от председателя на БСП – Лозенец Николай Велчев.

Спирките „пл. Журналист“ и „ул. Вишнева“ на трамвай №№ 10, 12 и 18 бяха закрити след като започнаха ремонтните дейности на бул.“ Граф Игнатиев“ на 7 май. На мястото на трамвайните линии бе разкрита временна автобусна линия, но тя не покрива маршрутът им. Това лиши гражданите живеещи и работещи в „Лозенец“, в карето между бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, бул. „Черни Връх“, бул. „Свети Наум“, бул. „Драган Цанков“, от удобна транспортна връзка.

„Районът е с голяма денивелация и това допълнително затруднява свободното придвижване на майки с колички, хора в неравностойно положение и възрастни хора“, аргументира се Николай Велчев.

Лидерът на БСП – София Калоян Паргов, който е и заместник-председател на Комисията по транспорт и туризъм в СОС, постави въпроса на заседанието на комисията миналата седмица.

Коментари

Задължително поле