Пожарникари спасиха трима работници, припаднали в трюма на кораб по Дунав

Пожарникари спасиха трима работници, изпаднали в безпомощно състояние в трюма на катамаран в р. Дунав.

Днес, към 10:50 часа, чрез тел. 112 в РДПБЗН–Русе е съобщено за трима пострадали работници в трюма на плавателен съд - катамаран, акостирал на Пристанище Русе-Изток, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Според първоначалната информация, пострадалите мъже извършвали почистване и лако-бояджийска дейност в трюма. Единият от тях отначало бил извън трюма, но като разбрал, че на двамата му колеги им е прилошало и не могат да излязат, слязъл при тях, за да се опита да ги спаси, но също загубил съзнание при вдишване на изпаренията. При пристигането на местопроизшествието пожарникарите установили в трюма на катамарана трима мъже в безсъзнание, със слабо дишане и без никакви реакции.

Спасителната операция протекла в рамките на 10-тина минути. В първите минути приоритет за служителите било поставянето на спасителни качулки от въздушните дихателни апарати, след това, един по един, вързани със специални колани пострадалите да бъдат изтеглени на палубата. Последният от работниците, който е бил в най-вътрешната част на помещението и във видимо най-тежко състояние, след подаване на чист въздух, също е успял да възвърне жизнените си функции и с помощ от страна на служителите, да бъде изваден и спасен.

Пострадалите мъже са били откарани от екипи на ЦСМП в УМБАЛ „Канев“ Русе, където им се оказва необходимата медицинска помощ.

Коментари

Задължително поле