Полицаи и миряни почетоха жертвите от катастрофи

С минута мълчание в памет на загиналите в пътнотранспортни произшествия започна дежурството на полицейските екипи в ОДМВР- Шумен в неделя. По решение на Генералната асамблея на ООН всяка трета неделя на месец ноември се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите.

179 са тежките катастрофи, възникнали на територията на ОДМВР-Шумен от началото на годината. 18 души са загубили живота си на пътя. По ужасяващо стечение на обстоятелствата в Шуменско само от началото на ноември 6 души загинаха по пътищата в региона. 103 са ранените по време на пътни инциденти. Най-много са загиналите при произшествия извън населени места- 14 /седем водачи, трима пешеходци и четирима пътници б.а./.

Храмовете в Шуменско почетоха жертвите при пътни инциденти. В църквата „Св.Възнесение Господне“ архиерейският наместник Димитър отслужи заупокойна молитва в памет на всички загинали участници в движението, а сред присъстващите също имаше униформени. В Арменската апостолическа църква „Света Богородица“ в Шумен архидякон Вартан Ананян отслужи литургия. Районният мюфтия Месут Мехмедов също се включи в отбелязването на Световния ден за възпоменание на жертвите и в памет на загиналите ще бъдат отслужени молитви в Томбул джамия. Духовниците отправиха апели за по-разумно и внимателно движение по пътищата към миряните.

Денят за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия е и ден за размисъл за любовта между хората, за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението по пътищата.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България