Полицаи и митничари спипаха половин тон нафта в нелегален склад в Балкана

Снимка: МВР

Полицаи и митничари откриха близо половин тон нафта, укрити в постройки в планинското село Железна. Най-вероятно с нелегалното гориво е зареждана бензиностанция в Монтана, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Монтана.

В събота след получен сигнал за съхраняване на голямо количество нелегални петролопродукти служители на МВР и на Териториалната дирекция "Дунавска" към Агенция "Митници" започнали специализирана операция за противодействие на контрабандата, съхранението и разпространението на акцизни стоки без български бандерол.

Униформените влезли в село Железна, община Чипровци и претърсили имот, ползван от 56-годишния Ивайло Ц. от Монтана. В стопански постройки в парцела пазителите на закона открили и иззели 492 литра дизелово гориво без документи за произход. Според осведомени Ивайло Ц. е собственик на малка бензиностанция в Монтана и най-вероятно е превърнал селския си имот в нелегален склад за контрабандно гориво.

По случая са взети са административно наказателни мерки, изясняват се каналите, по които бизнесменът се е снабдявал с незаконната нафта.

Коментари

Задължително поле