Полиция проверява кандидат-кметове и съветници в Несебър

Снимка: БНР

Полицаи са претърсили жилищата на кандидат кметове и съветници в Несебър. Това съобщиха очевидци на събитието. Градът осъмнал с блокада на определени адреси, пред които имало спрели патрулки. По неофициални данни, проверката е била заради сигнал за купуване на гласове.

По този сигнал, а и превантивно, в морския град била извършена инспекция, за да няма съмнения относно реалността на изборните резултати. Слуховете са, че сигналът е бил за купуване на ромски гласове, като цената им достигнала до 300 лева- нещо незапомнено до момента. Дори тартори на определени махали трябвало да вземат парите накуп. Официална информация за резултатите от акцията и за задържани лица, засега няма.

Прокурор е влязъл в дома на досегашния кмет Николай Димитров, който има зад гърба си вече три мандата. Пред журналисти, Димитров, е коментирал, че проверяващите са се държали коректно и не е открито нищо смущаващо, както и че някой се опитва да го злепостави със сигнали до МВР.

По данни на очевидци от Несебър, проверени са били домовете на кандидата за кмет от „Движение 21” в Свети Влас Атанас Япаджиев, както и на трима кандидат съветници. Пак по непотвърдени данни, в село Оризаре, край морския град, има арестувани двама роми.

Според осведомени източници, претърсванията в Несебърско са продължили и в неделя. Този път- в зона "Запад" на курорта Слънчев бряг. Там обикновено отсядат хора от персонала на комплекса. Претърсвания продължили и в село Оризаре. От БСП пък коментираха, че били ядосани на случващото се, защото бил тарашен и техен кандидат за съветник.

Коментари

Задължително поле