Полицията е разпитала нападателя от Ница

Снимка: Twitter

Френски следователи разпитаха мъжа, който нападна хора пред църква в Ница. Според белгийския телевизионен канал RTBF той е заявил, че е на 25 години и се казва Брахим, предава TACC.

По-рано френският телевизионен канал BFM, на който един от жителите на Ница даде снимка на нападателя, ранен от полицията и легнал на асфалта, заяви, че това е младеж с арабска външност. Според BFM той не е носел със себе си документи. Полицията е взела пръстови отпечатъци от задържания. По време на ареста нападателят е получил няколко огнестрелни наранявания в рамото и в крака. Той е приет в болница „Пастьор“ в Ница.

Френският президент Еманюел Макрон пристигна пред църквата Нотр Дам в Ница, където бе извършено терористичното нападение.

Държавният глава пристигна придружен от кмета на града Кристиан Естрози. Заедно с държавния глава в Ница пристигнаха министърът на вътрешните работи Жералд Дарманен и министърът на правосъдието Ерик Дюпон-Морети.

Извънредно заседание на Френския съвет за национална отбрана ще се проведе в петък по инициатива на френския президент на фона на поредицата от терористични атаки в четвъртък. Това заяви френският премиер Жан Кастекс, говорейки в Националното събрание (долната камара на парламента на страната).

„Във връзка с жестоките нападения на територията на републиката президентът свиква Националния съвет за отбрана утре сутринта“, каза той. Премиерът добави, че при сегашната ситуация властите ще засилят мерките за сигурност в цялата страна.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа