На 30 март 2020 да почерпят

Водолеите да не харчат излишно, а Козирозите да не бързат с решенията – Дневният хороскоп на Алена

Бум на хемороиди от заседяване и ояждане

Построяването на Пентагона е свързано с числото на дявола Конспиратори смятат, че петоъгълната постройка е само видимата част на додекаедър, скрит под земята

Универсалният базов доход е осъществим

Великобритания може да остане под карантина в продължение на половин година

Американски учен: До 200 000 души ще загинат от коронавируса в САЩ

Норман Рийдс иска да има сексуална връзка Досега персонажът му в „Живите мъртви” нямаше никакъв личен живот

Недостигът на храни вдига цените

756 души са починали в Италия за последното денонощие

Кои лекарства действат срещу COVID-19 СЗО стартира пробно тестване на 4 потенциални лечения на коронавируса

92 акта заради разходки са съставени в Пловдив само за ден

Учителите изтощени от онлайн образованието 12-часов работен ден имат повечето преподаватели

Фризьорки режат платове за маски От 2 до 10 лева струват самоделни изделия, слагат им и активен въглен

COVID-19 намали жертвите на пътя

Полицията разплита лихварска мрежа в Северозапада

Служителите на МВР в Лом продължават разплитането на широка мрежа от лихвари, обхванала крайдунавския град и селата в региона чак до Монтана. Пазителите на реда заловиха боса на бандата, в дома на който, закопани в буркан, бяха намерени над 120 000 лева в български пари и валута.

Според криминалистите за нелегалния банкер са работили и агенти в селата Василовци, Комощица и Лехчево. Шефът на лихварите Александър Р. /41 г./ – Алко, е жител на ломския квартал „Моминброд”, криминално проявен и осъждан. При обиск в дома му в трилитров буркан, заровен в саксия , полицаите намериха 60 850 лв. и 29 865 евро. В къщата биха открити и множество документи, свързани с незаконна лихварска дейност – паричните суми, разписки, преносим компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефони със сим-карти. В двор, ползван от Алко, бе намерен и оставен в залог на нелегалния банкер „Фиат Стило”.

Според полицията за Алко са работели Цветелина Л./43 г./ в село Василовци и Ралица Б. /32 г./ в село Комощица. В техните жилища са открити тетрадки с имена, адреси и дати, изписани дадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи от изипей, мъниграм, компютъри и мобилни телефони

В сряда пазителите на реда, тръгнали по следите на групата, стигнали и до село Лехчево – на 52 км от Лом. При обиск в дома на Ваня Н./33 г./ са иззети документи, свързващи жената с извършването на незаконна лихварска дейност – разписки, тефтер с имена и телефони и тетрадка с изписани в нея дати, цифри и имена. Ваня е майка на 4 деца, 2 от които болни, мъжът й работи зад граница. Вероятно лихварят я уговорил да работи за него срещу малък процент от печалбата, коментираха в селото.

Работата по случая продължава. Не е изключено региона, а дори и извън него да има още хора, наети да работят за боса, който въртял сериозни суми и отдавал заеми на социално слаби срещу големи лихви, коментираха запознати.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.