Полицията разплита лихварска мрежа в Северозапада

Служителите на МВР в Лом продължават . Пазителите на реда заловиха боса на бандата, в дома на който, закопани в буркан, бяха намерени над 120 000 лева в български пари и валута.

Според криминалистите за нелегалния банкер са работили и агенти в селата Василовци, Комощица и Лехчево. Шефът на лихварите Александър Р. /41 г./ - Алко, е жител на ломския квартал „Моминброд”, криминално проявен и осъждан. При обиск в дома му в трилитров буркан, заровен в саксия , полицаите намериха 60 850 лв. и 29 865 евро. В къщата биха открити и множество документи, свързани с незаконна лихварска дейност - паричните суми, разписки, преносим компютър, тестер за банкноти и 2 мобилни телефони със сим-карти. В двор, ползван от Алко, бе намерен и оставен в залог на нелегалния банкер „Фиат Стило”.

Според полицията за Алко са работели Цветелина Л./43 г./ в село Василовци и Ралица Б. /32 г./ в село Комощица. В техните жилища са открити тетрадки с имена, адреси и дати, изписани дадени и дължими суми пари, както и разплащателни документи от изипей, мъниграм, компютъри и мобилни телефони

В сряда пазителите на реда, тръгнали по следите на групата, стигнали и до село Лехчево – на 52 км от Лом. При обиск в дома на Ваня Н./33 г./ са иззети документи, свързващи жената с извършването на незаконна лихварска дейност - разписки, тефтер с имена и телефони и тетрадка с изписани в нея дати, цифри и имена. Ваня е майка на 4 деца, 2 от които болни, мъжът й работи зад граница. Вероятно лихварят я уговорил да работи за него срещу малък процент от печалбата, коментираха в селото.

Работата по случая продължава. Не е изключено региона, а дори и извън него да има още хора, наети да работят за боса, който въртял сериозни суми и отдавал заеми на социално слаби срещу големи лихви, коментираха запознати.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право