Полиция и жандармерия влязоха при циганите в Мъглиж

Служители на ОД на МВР – Стара Загора и Дирекция „Жандармерия“ са започнали специализирана полицейска операция в циганската махала в гр. Мъглиж около 18 часа.

Целта е задържане на лица, които по-рано през деня са оказали съпротива при извършване на проверка и в резултат е пострадал служител на РУ - Казанлък. Както вече „Труд” съобщи около обяд над 100 цигани организираха нерегламентирано състезание с каруци и затвориха пътища между казанлъшки села.

Задържан е един от извършителите, но при изтегляне от махалата група лица са започнали да хвърлят камъни по колоната от полицейски автомобили. Нанесени са щети по автомобили на ОДМВР – Стара Загора и травми в областта на крайниците на петима служители на МВР. Това е наложило по отношение на нападателите да бъдат употребени физическа сила и помощни средства. Произведени са и няколко изстрела във въздуха.

Ситуацията е овладяна и общественият ред е възстановен, съобщиха от пресцентъра на ОД на МВР – Стара Загора. Пострадалите полицаи са обслужени амбулаторно в ЦСМП – Казанлък. Те са с повърхностни наранявания и няма опасност за живота им. Операцията продължава и в момента. Полицейското присъствие в град Мъглиж е засилено.

Коментари

Задължително поле