Пол Маккартни откраднал одеяло

 

Извинителното му писмо се продава на търг

Музикантът издава още една книга

Писмо на Сър Пол Маккартни, написано преди повече от 30 години, ще бъдат включено в тръжна процедура в Лондон, съобщава British The Sun.

Историята му е доста интересна. През 1958 г. Пол пътува на автостоп в Уелс със своя приятел и бъдещ колега Джордж Харисън. В малкото градче Харлех, с разрешение на фермера Брайъри, двамата разпъват палатка близо до фермата му. Но една нощ, бягайки от проливен дъжд, Пол и Джордж се преместват в една от къщите на имението, която обитават още една седмица.

И, разбира се, стават приятели със семейство Брайъри. Толкова много, че на следващата година отново идват при тях. Когато се сбогуват, Пол взима одеялото на стопанката на фермата със себе си. Явно не толкова като за спомен, а заради пакост - все пак е доста млад.

И 30 години по-късно, през 1989 г., вече известният Пол Маккартни получава писмо от съпругата на фермера от Харлех, в което тя шеговито напомня на музиканта как преди време е отмъкнал одеяло им.

Музикантът отговаря: "Уважаема г-жо Брайъри (Ирен), получих писмото ви и се срамувах от моите неправомерни действия. Добре си спомням колко хубаво прекарахме в Харлех и се надявам, че приложеният чек ще сложи край на нашите финансови различия", пише Сър Пол Маккартни, прилагайки в плика чек за £ 30 (сега € 35).

Организаторите на търга определиха началната цена на писмото на бийтълса - три хиляди английски лири.
Междувременно стана ясно, че Маккартни издава още една книга и отново не за музиката. Този път - семейна, написана от самия него, съпругата му Линда, която почина от рак, и дъщерите им Стела и Мери.

 Пол Маккартни е вегетарианец от 1991 г., а сега е абсолютен веган. Веднъж той спомена защо е променил живота си толкова драстично: "С Линда вечеряхме в една шотландска ферма. За обяд имаше печено агне. А наблизо, на поляната, се търкаляха точно същите живи агънца..." Тази картина зашеметява и двамата и оттогава Пол и Линда стават убедени вегетарианци, след това и децата им.

В същото време двойката Маккартни открива, че протеинът, необходим за организма, се намира не само в месото, но в соята и в някои други продукти ... И като цяло Пол и Линда създават собствена кулинарна вегетарианска стратегия! Сега историята за нея и особено вкусните или питателни ястия на Маккартни ще се появят в новата книга "Linda McCartney's Family Kitchen", която ще излезе във Великобритания на 24 юни 2021 година.

Написана е от самия Пол, покойната му съпруга Линда и дъщерите им Стела и Мери. Книгата включва около 100 рецепти за веганска кухня, както семейни истории и снимки. Тоест, тази книга е предназначена за най-широката аудитория, включително меломаните. Но, разбира се, това ще помогне и на някой друг да промени идеите си за вкусна и здравословна храна!

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Шоубизнес