Порошенко е поканил Тръмп в Украйна

Снимка: Архив

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп и украинският президент Петро Порошенко са се договорили в телефонен разговор за двустранна среща, съобщи днес кабинетът на Порошенко, цитиран от "Ройтерс".

В съобщението се посочва, че Порошенко е подчертал необходимостта от твърда американска подкрепа за Украйна в парирането на това, което той е нарекъл руска агресия. В съобщението не се уточнява кога се е състоял телефонният разговор.

Порошенко е поканил Тръмп да посети Украйна, допълва ТАСС. Украинският президент е уверил американския си събеседник в "готовност за активно сътрудничество с новата администрация в интерес на укрепването на стратегическото партньорство". Според прессекретаря на Порошенко телефонният разговор между двамата лидери е бил "много топъл".

Украинските власти подготвят почвата за визита на Порошенко във Вашингтон в началото на следващата година с надеждата да получат американска подкрепа срещу Русия и да успокоят тревогите от това какво ще означава президентството на Тръмп за Киев, отбелязва "Ройтерс". / БТВ

Коментари

Задължително поле