Посланикът на Германия се впечатли от инициативата "Варна - дестинация за четири сезона"

Новият посланик на Германия у нас Кристоф Айхорн избра Варна за първата си визита извън столицата и бе впечатлен от инициативата на общината "Варна - дестинация за четири сезона".

"Вчера по обяд връчих своите акредитивни писма на президента, след това веднага се качих на самолета и пристигнах във Варна, защото тук има много интересни контакти с Германия. От една страна това е туризмът. Разбрах, че има прекрасни идеи за развитието на СПА и балнеотуризъм. Вие сте градът на четирите сезона", заяви дипломатът след среща с кмета на града Иван Портних.

Кристоф Айхорн допълни, че край Варна се провежда среща на фондация "Александър Хумболт" с участието на над 400 учени, които са й стипендианти. "Много бих искал да се срещна с тях, защото тук има университети, с които можем си сътрудничим още по-тясно. Сигурен съм, че във Варна съществува един много добър потенциал. И аз като посланик ще помогна с удоволствие за развитието му", допълни Айхорн.

"Чест е за Варна да бъде първият град, който посреща новия посланик на Германия. Споделих с него, че имаме много добри контакти с нашите градове-партньори Рощок, Хамбург, Реклингхаус. Мотивирани сме въз основа на тези традиционни партньорства да развием по-активно сътрудничество в областта на образованието, както и по различни европейски програми", заяви кметът Иван Портних.

Коментари

Задължително поле