Посланикът ни във Великобритания: Няма информация за пострадали български граждани при атаката на джамия в Лондон

Няма информация за пострадали български граждани, твърде рано е да се говори за този аспект на инцидента. Това заяви посланикът ни във Великобритания Константин Димитров, след по БНТ.

"Това, което знаем е, че шофьорът на буса е задържан. Полицията в Лондон потвърждава за една жертва на атаката", посочи той.

Идентификацията е бавен и деликатен процес, не може да се очаква информация за това в следващите часове, предвид действията на властите при предходни атаки. Местопроизшествието е в Северен Лондон, оживено място, информира още посланик Димитров.

"Следвайки стила на британските власти, те едва ли биха се ангажирали в първите минути да обявят, че случилото се е терористичен атентат. До началото на деня ще имаме пълна картина на станалото", арабистът проф. Владимир Чуков.

"На базата на отделни показания, моят анализ сочи, че виждаме повторение на това на Лондон бридж. Знакът може би този път обаче е обратен. С оглед на ставащото през последните седмици в Лондон. Много проблеми са се наслоили очевидно в британското общество и те трябва да бъдат решени", каза още проф. Чуков.

 

 

 

Коментари

Задължително поле