Испания разчита на безработни и чужденци за земеделска работа

COVID-19 блокира здравеопазването Водещи специалисти искат прегледите да бъдат възстановени

Фермерските пазари тръгват с по-малко сергии Продавачи и клиенти на 2 метра разстояние

Менда Стоянова: Мярката 60/40 няма как да бъде използвана от всички видове бизнеси

Банката за развитие подкрепя със 75 млн. лв. Пощенска банка и Общинска банка

50% от магазина – само за БГ храни Ограничават стоките на промоция

Проф. Тони Веков, д. м. н., един от основателите на Чайкафарма, пред “Труд”: Първите 5000 опаковки Хидроксихлороквин идат до дни

Проф. д-р Тодор Кантарджиев: Салатата да се мие, козунаците – в опаковка

ДФЗ дава 30 млн. лв. за краткосрочни кредити в сектор „Плодове и зеленчуци“

Край на концесията, ако 3 г. няма добив

Ръст на търсенето на бързи заеми Мораториумът върху плащанията не важи за тях

Джеф Безос остава най-богатият човек в света

Спрете рецепти по вайбър, изписвайте и генерици!

Българка в Ню Йорк: Болните чакат 40 часа за хоспитализация, лекарите нямат нормални маски

Дания, Чехия и Гърция разхлабват мерките (обзор) Копенхаген отваря ясли и детски градини от 15 април

Потвърдиха ограничителна заповед за младоженец, пребил жена си два месеца след сватбата Мъжът затънал в дългове, съпругата му работела на две места, за да ги плаща

Окръжният съд във Велико Търново потвърди ограничителна заповед за младоженец, пребил съпругата си само два месеца след сватбата. На З. Н. е забранено да доближава жена си Ц. Н., жилището, местоработата и местата за социални контакти, тренировки и отдих на същото лице, както и да я безпокои на личния й телефонен номер, за срок от 18 месеца. Заповедта за защита подлежи на незабавно изпълнение.

З. Н. и Ц. Н. са съпрузи от 17 юли 2018г., заживели в Горна Оряховица, като първоначално всичко между тях се развивало нормално, но с течение на времето мъжът започнал да изисква от жена си пари, за да заплаща дълговете към различни кредитни институции Той не работел и разчитал единствено на съпругата си за месечните сметки. Жената работела на две места, за да се покриват финансовите им нужди. Отношенията им започнали да се влошават, тъй като главата на семейството непрекъснато искал пари и си позволявал да продава вещите на съпругата си. Той започнал да се държи арогантно, като обиждал и псувал жена си, забранявал й да се вижда с родителите и приятелите си, като се случвало да й удря и шамари. Това продължило до 31 септември, когато съпругът нанесъл побой на жена си с ритници и юмруци по главата и тялото. Съборил я на земята и я влачил за косата. Тогава жертвата на побоя решила да преустанови отношенията си с мъжа си и се прибрала в дома на родителите си в Долна Оряховица, като задействала процедурата и за развод.

З.Н. продължил да я тормози като ежедневно й се обаждал по телефона, изпращал есемеси и съобщения във фейсбук. Заканвал се, че тя ще пострада и че ако не се прибере при него, ще запали къщата на родителите и.

В съдебно заседание, мъжът заявил, че не той е тормозил Ц.Н., а нейните родители са заплашвали него, в резултат на което той е жертвата и се страхува, поради което заминал в чужбина. Районният съд в Горна Оряховица издал ограничителна заповед за домашно насилие, а мъжът я оспорил пред Окръжния съд в старата столица. Магистратите обаче потвърдил заповедта. Решението на окръжните съдии не подлежи на обжалване.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.