Потрошиха единствената у нас люлка за деца в инвалидни колички

Снимка: БТВ

За само два дни, първата и единствена люлка за приковани към инвалидните си колички деца в България беше повредена два пъти. За това разказа пред БТВ фотографката Анна Йончева, която събра дарения за съоръжението чрез своя проект "Различните деца на България".

Тя е майка на дете с увреждане. По думите й комбинираната люлката в столичния парк "Света Троица", която позволява на децата в колички да играят с връстниците си, е била счупена няколко часа след откриването в събота, а след това - и отново тази сутрин.

В единия случай вероятна причина са деца, които са злоупотребявали със специалната рампа за инвалидни колички. В другия случай обаче очевидно става въпрос за вандализъм, извършен от възрастен човек, защото са използвани клещи, а ключалката е била усуквана многократно.

"Първият ремонт на съоръжението е бил в неделя, когато проектантът е дошъл чак от Пловдив, за да поправи щетите. Тази сутрин пък случаен минувач помогнал на жената заедно за закрепят счупената дръжка. Йончева беше категорична, че няма да се откаже и ще поправя люлката толкова пъти, колкото е нужно. От общината обявиха, че ще поставят камери и обозначителни табели на мястото.

Коментари

Задължително поле