Потърпевш: Полицай ме върза и би на гробището в село Тича

Срещу униформения има и други сигнали за полицейско насилие

Сигнал за полицейско насилие в котелското село Тича. 22-годишен е бит и вързан с белезници на гробището от местен полицай. Това се е случило на 14 октомври тази година. Срещу униформения има и други сигнали, по които са извършени проверки, казаха за bTV от полицията в Сливен. Предприети са вече действия за неговото отстраняване. 42-годишният полицай е служител на районното управление в Котел.

„Стоях пред магазина, когато спря патрулка и ме качи в колата. Закараха ме на гробището и там започнаха да ме бият. След това ме вързаха за мрежата на гробищата с белезници“, разказа пострадалото момче. Според него няма причина за действията на полицая, който е бил със свой колега.  

Момчето успява да се измъкне от белезниците и бяга към вкъщи. Прибира се с падане в дома си, раните го болят и се притеснява за живота си. По-късно Деян подава жалба срещу полицая, а униформеният се свърза с него, като му предлага 200 лева, за да оттегли оплакването си.

Хората в Тича се страхуват от въпросния служител. От полицията в Сливен казват, че проверката към него вече е приключила и веднага са предприети действия за неговото отстраняване.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право