Поука в полза на ИДИЛ

Ексклузивно! „Труд“ не съобщава името на 16-годишното българче, вербувано по интернет от джихадисти.“ Не съобщава и елитното училище, в което се е учило отлично, не публикува интервюта със съучениците му.

Ексклузивно! „Труд“ спазва препоръката на прокуратурата - случаят с момчето, спасено с нейните усилия от пипалата на ИДИЛ, да се огласи деликатно и анонимно, за да послужи за поука. За поука на родителите и младежите – че трябва да доверяват на властите всяко съмнение за атака на ислямисти по мрежата.

Ексклузивно! „Труд“ спазва и съдебното решение, а именно – детето, отървано от терористите, да продължи свободно живота си в родината.

С ексклузивното дотук. По-нататък е нормалното: у нас се случва точно обратното на постановеното от правоприлагащите. Името, което те пазеха в тайна се огласява тъй, че го чуват и глухите баби. Семейството, потърсило помощ от ДАНС, е обсадено от репортери с камери. Така поуките за обществото са наопаки на желаните от магистратите. А животът на момчето, Бог да го пази, и да продължи, няма да е в България.

Коментари

Задължително поле