Появи се запис, на който Тръмп заповядва да уволнят американската посланичка в Украйна (ВИДЕО)

Президентът Тръмп обявява унизителната смърт на лидера на „Ислямска държава“.

Американски медии разпространиха запис, в който президентът Доналд Тръмп иска отстраняването на американския посланик в Украйна.

Видеото е предоставено от адвокат на бизнесмена с украински корени Лев Парнас, когото Тръмп твърди, че не познава. Записът е правен през април 2018 и продължава 83 минути. Видеото показва частна зала с подредена маса за вечеря. В началото му Тръмп позира за снимка. Лицата на участниците в срещата не се виждат, камерата е насочена към тавана. В определен момент става дума за вече бившата американска посланичка в Украйна - Мари Йованович.

"Махнете я утре. Не ме интересува", казва американският държавен глава, след като един от присъстващите на разговора му казва, че Йованович е кадър на Демокрартическата партия.

В записа бизнесменът Лев Парнас също така уверява Тръмп, че Украйна не би издържала във война с Русия дори един ден без американска помощ.

Няколко американски медии разпространиха въпросното видео, но нито една от тях не се ангажира да потвърди автентичността му.

Коментари

Задължително поле