Караянчева в Баку: Пристъпваме към ротационното председателство ПАЧИС с чувство на висока отговорност

Окръжен съд – Бургас присъди 10 месеца затвор за наркотици Европейски съдии наблюдаваха процеса

Карлос Контрера с предложения за плана за Борисовата градина

Кредитното консултиране – една от най-динамично развиващите се услуги в България Интервю с Деян Василев, председател на Асоциацията на Кредитните Посредници в България и основател на Кредитланд

Бюджетна комисия прие на второ четене партийната субсидия да се намали на 1 лев на глас

Путин: Недопустимо е директорът да получава 10 пъти по-висока заплата от редовия работник

Емануела се разголи за реклама

Аржентина на мач от отпадане

Топлофикация – Перник осъди общината за просрочени задължения

„УМБАЛ-Бургас“ получи 510 пакета специални пелени за недоносени бебета

Сравниха Салах с Роналдо и Меси

Хакери атакуваха живата връзка с Путин "Росстелеком": Отразихме две мощни DDoS-атаки

Двама души загинаха, а трети е изчезнал при взрив в къща в Италия

Наказаха 42-годишна магистралка с 500 лв. глоба

Виенска звезда открива музикалното „Варненско лято“ Виртуозът на цигулката Бенямин Шмид ще даде старт на фестивала с рапсодия "Вардар"

По-ниски такси за парични преводи зад граница

Нина Стоянова

Ясни правила за превалутиране

Таксите за парични преводи към страните от ЕС ще бъдат намалени. Важна промяна, която се очаква да окаже влияние върху пазара на платежните услуги, е приетият Регламент 2019/518 на Европейския парламент за презграничните плащания. Това заяви подуправителя на БНБ и ръководител на управление „Банково“ Нина Стоянова на конференцията „Бъдещето на парите“. С регламента се въвежда изискването банките извън еврозоната да прилагат еднакви такси за презграничните плащания в евро и за националните плащания на същата стойност във валутата на съответната страна. Досега такова изискване имаше само за равни такси при националните и презграничните плащания в евро. Банките трябва да прилагат изискването за равни такси от 15 декември 2019 г. В новия регламент има и изисквания за по-голяма прозрачност на таксите за превалутиране при картовите плащания, когато клиентът е изправен пред избор между алтернативни възможности за превалутиране. За целта в процес на разработване са промени в Закона за платежните услуги и платежните системи, каза Нина Стоянова.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.