Варна губи над 900 млн. лв. при провал на летния сезон 25 000 работни места са в риск заради кризата с COVID-19

Пациентът с коронавирус от Казанлък е изписан

Мъж под карантина се разхожда из Кубрат, друг си пазарува по магазините

В Котел удължиха срока за плащане на данъците с отстъпка

Сезираха полицията за грубо отношение към доброволец

Иван Гешев: Доказателствата на СГП за пробива в системата за случайно разпределение на делата ще бъдат публични

Муфлонче се роди в санданския зоокът

Свлачище затвори временно пътя между Асеновата крепост и село Лясково

Община Благоевград дари защитни костюми и шлемове на МБАЛ-Благоевград

9 служители на реда са дали положителни проби за коронавирус

Болницата в Белоградчик блокирана

Гърция пусна телефон за психосоциална подкрепа

Бургазлии ръкопляскат на медиците и на българите от балконите си Тони Димитрова занесе на пенсионер рисунки от внучетата му

Парламентарната комисия по бюджет и финанси прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет

Общо 15 899 теста за COVID-19 са направени у нас

По-страшна и от Сатана – Сармат Русия тества нова междуконтинентална балистична ракета

Новото руско страшилище – ракетата Сармат.

Новата руска междуконтинентална балистична ракета Сармат е по-страшна и от досегашното страшилище Воевода, наричана Сатана по западната класификация.

Въпросната Воевода е невъзприемчива към действието на всякакви електромагнитни импулси и може да стартира от шахта даже след попадение в нея на ядрена бойна глава. Носи голям комплекс за преодоляване на противоракетна отбрана, може да достави до всяка точка на света 10 тона бойно тегло. Само една такава ракета е достатъчна, за да унищожи напълно целия Ню Йорк. И затова на Запад я наричат Сатана.

Но Сармат я надминава. Тя ще бъде с тегло не повече от 110 тона, на нея ще има бойна част с няколко ядрени бойни глави с индивидуално насочване. Според някои данни това ще бъдат маневриращи хиперзвукови блокове. Благодарение на това ракетата е почти напълно неуязвима при преодоляване на системата за противоракетна отбрана, каквато днес САЩ създават по границите на Русия.

Нито една ракетна система не може да проследи ракетата или нейните бойни глави, които летят по индивидуални балистични криви. Те могат изведнъж да се скриват и започват да летят със свръхзвукова и дори хиперзвукова скорост, прилепвайки плътно към релефа на местността. Да се прехване и унищожи такава ракета е невъзможно.

Сармат може да стигне до САЩ не само през Северния полюс, накъдето са насочени US системите за противоракетна отбрана, но и през Южния полюс. САЩ нямат такива радари и ракети насочени на юг, а построяването им би било изключително скъпо.

Специалистите са категорични, че в следващите десетилетия едва ли ще бъде измислен начин да бъде спряна Сармат.

 

След тестовете на Индия

САЩ се боят от бъркотия в Космоса

Отломки могат да повредят спътници

Изстрелването на ракетата, която свали индийския сателит.

Изпълняващият длъжността шеф на Пентагона Патрик Шанахан предупреди, че тестовете на противоспътниково оръжие може да създадат бъркотия в космоса. Думите му дойдоха след успешното изпитание на Индия, която унищожи собствен сателит в сряда, предаде Би Би Си.

Шанахан каза, че САЩ все още проучват индийския тест, за който Делхи твърди, че е извършен в ниска околоземна орбита, за да не остават отломки в космоса.

Отломки от такива тестове могат да навредят на цивилни и военни спътникови операции и да се сблъскат с други обекти в космоса. Но Индия заяви, че умишлено е извършила своя тест “Мисия Шакти” в долната атмосфера – на надморска височина 300 км, за да гарантира, че няма отпадъци и че каквото и да е останало, “ще се разпадне и ще падне на земята в рамките на седмици”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (48)

 1. Несравними и недостижими са руските военни специалисти в сравнение с американските. Това е най-доброто което днес е необходимо на човечеството, защото за всеки непредубеден е ясно, че Русия преживяла ужасите на войната, смъртта в почти всяко свое семейство, никога няма да започне нова. А точно по тази причина трябва да е готова за всякаква агресия. „Искаш ли мир, готви се за война“ са установили още древните римляни. Точно на другия полюс са Съединените щати. Те не са воювали реално, само са бомбардирали и убивали по-слаби и беззащитни хора и нации. Затова трябва да имат срещу себе си сила, която да ги плаши и въздържа от нечистоплътие…

  1. Бих споменал на майка ти половия орган.Кой е агресора?Кой всеки ден за ракети говори? Варварите наричани руснаци.

   1. А какво би казал на майка ти половия орган за американските ракети из цяла Европа и в частност Румъния? Колко руски ракети има разположени в Канада или Мексико? Кажи ти кой
    е агресора?

   2. Нещо не си в час. Американците говорят за руските ракети, които вероятно не съществуват, за да оправдаят желанието си да контролират света и съответно природните му ресурси за благото на американската нация.

  2. През последните 200 години, Русия е водила 126 войни, от които само 5 са отбранителни. Русия 121 пъти са била агресор и е водила завоевателни войни! Статистиката не се влияе от словоизлияния, а само от факти. Не е лошо да сметнеш коефициента на агресия на Русия. 121/5=24,2 >>1. Условно приемаме, че при коефициент 1-ца има някакъв „нормален“ баланс. Но 24 е нещо друго. Нищо лично, само статистика. Само отговор на „Хотять ли русские войны?“.

   1. Пълни глупости , от ЦРУ ли ги спуснаха !

    1. Може би не съм точен. Руската империя се разширявала мирно, чрез демократични референдуми и най-вече чрез освобождаване на изконните руски земи. В България през миналия век са проведени 2,5 референдума
     По един през ПСВ, през ВСВ и половин референдум за 16-та република.А първият референдум в Крим е преди повече от 200 години, но със същия резултат. Тогава ЦРУ също не успя да попречи на руската демокрсция. Това пък е спуснато от Москва.

  3. Тартаковер „Съединените щати никога не са воювали реално“. Този Ваш коментар не се нуждае от коментар.

  4. Ама как само им ТЕКАТ СЛЮНКИТЕ на жалките и тъпи русофилчета, когато стане въпрос за ПИЗДОСТАНСКО „чудо-оръжие“!?!?!?!
   Жалко за русофилите – ПРОСТАЩИНАТА И ТЪПОТИЯТА ги убива!!!
   Този коментар НЕ Е за русофилистици!!!
   Този коментар е за ЖУРНАЛЯТА В ТРУП!
   Да започнем от самото начало:
   За да излети КОЯТО И ДА Е РАКЕТА й трябват 2 неща – ГОРИВО + ОКИСЛИТЕЛ!!!
   А в двигателя на ракетата НЕ СЕ ИЗВЪРШВА НИЩО ДРУГО, освен ХИМИЧЕСКА РЕАКЦИЯ НА ОКИСЛЯВАНЕ НА ГОРИВОТО!!! При окисляването се ПОЛУЧАВА РАЗШИРЕНИЕ НА ГОРИВОТО, СЪПРОВОДЕНО С ПОВИШАВАНЕ НА ТЕМПЕРАТУРАТА!!! разширеното гориво ВЪВ ВИД НА ГАЗ под високо налягане и още ПО-ВИСОКА ТЕМПЕРАТУРА излиза извън двигателя през ОТВОР и „тика“ такетата в противоположна посока! Отворът, през който излиза се прави да е във вид на конус, наречен сопло. Соплото може да е НЕПОДВИЖНО (първата степен на ракетите), а може да е подвижно=управляващо във втора и следващи степени.

   И така – в качеството си на гориво ракетните двигатели се делят на:

   Г О Р И В О
   газообразно– двукомпонентно
   газообразно – атомарно (монокомпоненнтно)
   ––––- смесено – газообразно + течно
   течно––– двукомпонентно самовъзпламеняемо
   течно ––- еднокомпонентно
   течно––– двукомпонентно несамовъзпламеняемо
   ––––- смесено – течно + твърдо
   твърдо –– смесено с безкислороден окислител
   твърдо –– смесено с кислороден окислител

   Исторически се случва така, че първото ракетно гориво е ТВЪРДО, но е използвано за пренасянето на много малко полезно вещество – Лев Николаевич Толстой Е БОМБАНДИРАЛ СИЛИСТРА през 1854 г. С ТАКИВА ТВЪРДОГОРИВНИ РАКЕТИ!!!
   Но през II световна война Хитлер започва да ИЗПОЛЗВА ТЕЧНО ГОРИВО (керосин) за ФАУ1 и ФАУ2!
   От тогава и до ден днешен в ракетните двигатели В ПИЗДОСТАН се използва ТЕЧНО ГОРИВО за ракетите! (Най-новите – за подводниците им са на твърдо гориво).
   И първите ракети (керосин) са ЗА ВОЕННИ ЦЕЛИ!!! Като в една от тях слагат Гагарин и след като ОЦЕЛЯВА по време на полета (за разлика от 10-ината НЕОЦЕЛЕЛИ ПРЕДИ НЕГО) го ОБЯВЯВАТ ЗА ПЪРВИЯ КОСМОНАВТ, нищо, че НЕ Е НАПРАВИЛ ДОРИ ЦЯЛА ОБИКОЛКА НА ЗЕМЯТА!!!
   Ето така на бял свят се появява ракетата УР100 (Управляема Ракета с двустепенен двигател – стартов + маршов). Когато започват да я „използват“ се оказва, че РАБОТАТА НА ДВИГАТЕЛЯ влиза в РЕЗОНАНСНО ТРЕПТЕНЕ с корпуса на ракетата и по-нататъшното му използване Е НЕВЪЗМОЖНО!!! Затова спешно се „рарзработва“ „нова“ ракета и естествено името й е УР100Н (Н=нова).
   Започва строителството на 360 БРОЯ ШАХТИ за изстрелването на ракети, всяка от които е с диаметър 2 метра (ракетата).
   Но след 15 години изследвания се оказва, че горивото за тази ракета може да се подобри от ТЕЧЕН ВОДОРОД (адски силно възпламеняем – над 15000 жертви)+ ТЕЧЕН КИСЛОРОД на ДИМЕТИЛХИДРАЗИН ( химическа формула NH2NHCH3)м а като ОКИСЛИТЕЛ – азотен тетраоксид (N2O4). Затова СЕ КОПАЯТ НОВИ ШАХТИ и се „поставя на бойно дежурство“ „НОВАТА РАКЕТА“ УР-100Н УТТХ (уттх= Усъвършенствани Тактико Технически Характеристики).
   През 1991 г. според ДОГОВОРА ЗА СТРАТЕГИЧЕСКИТЕ РАКЕТИ в СССР имаше 300 такива УР100Н УТТХ, 100 от които по-късно ОСТАНАХА В Украйна!
   Гаранционният им срок БЕШЕ ПРОДЪЛЖЕН с още 21 години и стигна до 2005 г.
   През 1971 г. беше поставен въпроса ДА СЕ УВЕЛИЧИ ТОНАЖА НА БОЙНАТА ГЛАВА и затова на базата на УР100Н УТТХ ЗАПОЧНА да се проектира Р-36, която НЕ Е НИЩО ДРУГО освен УР100Н УТТХ С ПО-ГОЛЯМ ДИАМЕТЪР и с ПО-ГОЛЯМА ДЪЛЖИНА!!! (Диаметърът й достигна 3 м, а дължината 32 м).
   По-късно – през 1975 г. беше МОДЕРНИЗИРАНА (насочването) и така се „получи“ ВОЕВОДА-та (по натовски САТАН) Р36М (м=модернизирана).
   ВСИЧКИ ИЗПИТАНИЯ на ракети с ТЕЧНО ГОРИВО се извършват ЕДИНСТВЕНО И САМО на полигона ПЛИСЕЦК, близо до Архангелск (течният окислител – азотна киселина има нужда от ОХЛАЖДАНЕ – ерго НА СЕВЕР Е СТУДЕНО)
   От 1983 г. на базата на Р36М се разработва „новото“ и „безаналогово“ „супер оръжие-чудо“ – САРМАТ (РС-28 или ракетна система 28).
   Естествено вече се досещате, че ГОРИВОТО И ОКИСЛИТЕЛЯ СА СЪЩИТЕ както на предната „сатана“ и по-предната УР100Н УТТХ! Естествено, че се досещате и защо „изпитанията“ й ЩЕ се проведат в Плисецк!
   Естествено се сещате и за хАмериканското противодействие на ракетите с течно гориво, получено вследствие на ПРОДАЖБАТА НА сатаната от Украйна на САЩ!!!
   Както и да го върти, както и да го суче – ПУТЮ НЯМА НОВО ОРЪЖИЕ!!! Путю има МОДЕРНИЗИРАНО (усъвършенствано) СТАРО ОРЪЖИЕ!!! При това ЩЕ има!!! Защото СЕГА ЗАПОЧВАТ ЛЕТАТЕЛНИТЕ ИЗПИТАНИЯ НА МАКЕТИТЕ на Р28!!! А „серийното“ производство ЩЕ започнат след 2024 г. Демек СЛЕД путю!!! Като ЩЕ ТРЯБВА ДА КОПАТ ВСИЧКИ ШАХТИ НАНОВО (заради по-големия диаметър)!!! А само „капака“ на една такава шахта в момента ТЕЖИ 150 ТОНА!!!
   С други думи – НАЙ-ВЕРОЯТНО следващия след путю ЩЕ СЕ ОТКАЖЕ от тази „ракета“ и ЩЕ ГО ЛЪЖАТ, че е „по-добре“ да се изработи НОВА!!!
   П И З Д О С Т А Н – страната, в която единственото качествено нещо са ПИЗДИТЕ!!! Щото НЕ СА ПРАВЕНИ С РЪЦЕ!!!

   1. Поклон братле наистина се изкефих

   2. Кефя се че руснаците дълги години вземаха от хамериканците по 80млн. долара за полет до космоса , руснаците са били винаги водещи в тези технологии и затова американците се опитват да окрадат нещо , пишете в гугъл , ракета дошла от студа инфобалкани и ще видите !

   3. Заради моята професия се познавах с главния конструктор по криогенна техника на СССР, Н.В.Филин. Разказа ми, че при първото зареждане на ракета с течен кислород, огромната цистерна с 1500т течен кислород и вакуумноизолибаният кислородопровод с диаметър 400мм, са изпаднали в резонанс, при допира студения кислород и топлия тръбопровод. Цистерната е започнала да подскача, а тръбопроводът да се вие като змия. Всички обслужващи военни са се разбягали и Полибюро на КПСС им дало 6 месечен слок да изучат това явление или ги изправят до стената! Течният кислород е причина и за много жертви, вседствие на възникнали пожари.Имали са методична грешка в експериментите за изучаване пригодността на материалите за работа с течен кислород.

 2. Naposledak Russia testvuva a mnogo novi raketi i drugi boini tehnologii, no nito edno ne vliza v seriino proizvodstvo. Golqmo show! HaHaHa!

 3. Крайно време е и ние българите да направим някой Зарзават!

 4. Много лоша новина за соросоидите.. Сега ще дигнат вой до луната, фабриката им за лъжи- соросоидните медии ще ни обясняват как ще ни пазят от нашия брат Русия , че щом сме в техния блок, Русия аналогично незнайно защо трябва да ни е враг и такива куп глупости. Свърши им салтанатът и лапачката . Свърши лъженето с религии.

 5. Голичко, ама въораженичко/ въураженичко/.

 6. Русофобията е СРАМ И ПОЗОР за човечеството ! каза:

  Господа ако имате технологии показвайте я не тука да диплите глупости!
  Покажете къде сте по-напред да видят всички?

  Балистични ракети
  Крилати ракети
  Хиперзвукови ракети
  Противоракетна отбрана
  Противоспътникови оръжия
  Подводници
  Самолети
  Радиоелектронна борба

  Кажете ни !

  1. abe po-dobre da ne pokazvat… ne zabrawjajte koj ne e postradal ot poslednite svetovni vojni…

 7. Ето ,че дойде време да се хвалим с чудовищни оръжия ,убедени в своето превъзходство ! Това да ви говори нещо ? Повтаря ли се 1938 ? Американските инженери са слаби нашите са ненадминати ! Ще правим каквото искаме ,като разчитаме на страха ! Но ,докога ?

  1. Те статиите американците ги публикуват , не руснаците .
   Насъскват балъците да им купуват оръжията , ще се бранят с тях от измислена опасност !

 8. Военната доктрина на Русия е отбранителна, а на САЩ нападателна, те са си запзили правото на първия удар. За какво друго да говорим другари кравари и подлоги техни? САЩ много се надяват, че ще уплашат Русия, но никога няма да им се получи. Колкото и близо да дойде терориста НАТО заедно със САЩ на границите на Русия, не им стиска да я нападнат, защото много ги е страх от „Мъртвата ръка“. Ако не дай Боже краварските фъшкии и техните съюзници -д-е-б-и-л-и- от Запада нападнат Русия и са си помислили, че са победили, ще се задейства „Мъртвата ръка“ на възмездието и ще ги заличи от лицето на земята.

 9. Русофобията е СРАМ И ПОЗОР за човечеството ! каза:

  Тази ракета няма аналог в света и преди си беше номер 1 , лошите руснаци са я усъвършенствували още повече с хиперзвукови бойни глави авангард .

 10. До Богомил. Господине , със тези 121 войни не знаеш колко много се осра, за малоумни ли ни имаш,хайде да ми ги ИЗБРОИШ.Колко ти платиха за да си ПЛЮЕШ ВЪВ ЛИЦЕТО и на СЪВЕСТА СИ . Я ми кажи кога са падали бомби върху главите на наглите Янки и знаят ли ужасите на ВОЙНАТА , това не е компютърна игра.Нека да се ,,изметат“ от Европа заедно със военните си бази , а и от останалия свят.НАТО да се саморазпусн е както Варшавският договорго направи и тогава ще видим КОЙ Е АГРДСОРА.Останалото е Оплюване, Злепоставяне,Демонизирането Информационен БОКЛУК.

  1. Само с Турция руснаците са водили 12 войни.

   1. 28 za 280 godini…v momenta İngoşetita Çeçniya vrat i kipet….

  2. Набързо изброявам без много да се задълбочавам:

   1. 1801 — руско грузинско кахетийска
   2. 1804 — руско иранска
   3. 1805 — антифренска коалиция 3 и 4
   4. 1805 — руско австрийско френска (аущерлиц)
   5. 1806 – Руско-турска война
   6. 1808 — русско-шведска война, присъединяване на Финляндия
   7. 1812 — руско турска Бесарабия
   8. 1812 — руско френска – вторжение войск Наполеона
   9. 1813 — заграничные походы русской армии под командованием М. И. Кутузова
   10. 1826 – руско иранска война
   11. 1828 – руско турска война
   12. 1829 – гръцка
   13. 1829 – сръбска
   14. 1830 – Кавказка война
   15. 1848 – египетска
   16. 1853 – руско турска война
   17. 1854 – кримска война
   18. 1876 – руско турска в Сърбия
   19. 1877 – руско турска
   20. 1904 – руско японска
   21. 1914 – Първа световна
   22. 1918 – гражданска
   23. 1919 – съветско полска война
   24. 1922 – басмаческа
   25. 1929 – съветско китайска
   26. 1936 – испанска гражданска война
   27. 1938 – японско монголска
   28. 1939 – съветско финландска
   29. 1939 – съветско полска
   30. 1941 – втора световна
   31. 1941 – съветско (англия съюзник) иранска
   32. 1945 – съветско японска
   33. 1946 – китайска гражданска
   34. 1947 – първа израелско арабска
   35. 1953 – корейска
   36. 1956 – унгарска война
   37. 1958 – анголска гражданска
   38. 1960 – лаоска гражданска
   39. 1962 – кубинска война
   40. 1963 – втора израелска
   41. 1963 – алжирска
   42. 1964 – йеменска
   43. 1966 – виетнамска
   44. 1968 – чешка война
   45. 1969 – мозамбикска война
   46. 1969 – китайска
   47. 1970 – камбоджанска
   48. 1972 – изрелско сирийска
   49. 1973 – чилийска
   50. 1973 – бангладеш
   51. 1977 – етиопско сомалийска
   52. 1978 – ирано иракска
   53. 1979 – анголска втора гражданска
   54. 1979 – афганистанска
   55. 1980 – родезийска
   56. 1980 – полска
   57. 1982 – ливанска
   58. 1991 – иракска първа
   59. 1992 – карабахска
   60. 1992 – таджикистанска гражданска
   61. 1992 – сухумска
   62. 1994 – чеченска първа
   63. 1994 – сръбско словенска
   64. 1995 – сръбско хърватска
   65. 1996 – сръбско босненска
   66. 1999 – сръбско косовска
   67. 2002 – чеченска втора
   68. 2003 – иракска втора
   69. 2004 – либийска гражданска
   70. 2008 – руско грузинска
   71. 2012 – черногорска
   72. 2014 – кримска
   73. 2014 – украинска
   74. 2015 – сирийска

   Сигурно съм пропуснал някои!
   Сигурно други не съм ги включил като самостоятелни – например Съветско-българската война обявена на 3 септември 1944 г. Но има и Съветско-Румънска, и Съветско унгарска по същото време и т.н.

   1. Благодаря, за труда! През 1848 г. Русия напада Унгария и смазва революцията на Л.Кошут, а после ген.Й.Гурко разбива възстанието в Полша. А какво да кажем за войните предизвикани в Африка, Л.Америка?

   2. Капуте , пропусна руско -аржентинска , руско -албанска и руска-мексиканска !

   3. Абе ,нещо ми се видиш за доктор , що не вземеш едно направление !

  3. Вие, които сте свикнали да ви плащат рубли за да работите за чужди интереси и против България не можете да допуснете, че има независими, свободни и критично мислещи хора, които ги боли за съдбата на Отечеството. Нямам време и желание да ограмотявам хора с подобен на вашия речник. Общуването с такива хора е загуба на време. Та вие подкрепяте даже наркодиктатора Мадуро, чиято политика доведе до истински геноцид над собствения му народ, защото и „дядо Иван“ го подкрепя. Подкрепя го защото иска свое военно присъствие там. Да продължават със сателитите си да смучат богатствата на страната, както през последните 20 г.Но все пак: Финландия/няколко пъти/, Полша/няколко пъти/ Естония, Литва, Латвия, България/2 пъти/, Украйна/няколко пъти- първия път преди 101г/, народите в Кавказ и Средна Азия. Ако желаете истината, продължете сам, все пак сме 21 век и информацията е лесно достъпна.

   1. Богомил -капут , кога ще върнеш парите за обучението ти в чужбина преди 89-та , тогава само синове на партийни секретари учеха там ! Народни , български пари сега плюй говедо !

 11. Само изпаткали русороби тика са се изцъкали , що не отивате вкупом в Масква да се кланяте на вожда

 12. Защо не ми публикувате коментарите?
  Може би защото се стремя да бъда обективен?Или защото не са във кароцарски стил?

 13. Все пак не разбрах защо нямате желание да бъдете точен.Избройте ми тези 12 Руско-Турски войни по години къде са били, и без общи приказки.И нещо друго , България за 60 годинини е водила 6 войни , означава ли това че сме АГРЕСИВНА СТРАНА и ДЕМОНА НА ЕВРОПА.

  1. Годы ––––– Название –––––––- Победитель
   1568—1570 Русско-турецкая война Россия
   1672—1681 Русско-турецкая война Неопределённый
   1686—1700 Русско-турецкая война Россия
   1710—1713 Русско-турецкая война Турция
   1735—1739 Русско-турецкая война Неопределённый
   1768—1774 Русско-турецкая война Россия
   1787—1791 Русско-турецкая война Россия
   1806—1812 Русско-турецкая война Россия
   1828—1829 Русско-турецкая война Россия
   1853—1856 Крымская война Турция
   1877—1878 Русско-турецкая война Россия
   1914—1918 Кавказский фронт (Первая мировая война) Турция

 14. Колкото и да се пените -к-а-п-у-т-и-, Русия и славяните ще бъдат водещата сила в следващите няколко хиляди години, което вече се вижда и с просто око. Западноевропейската култура към която спада и САЩ е в залеза си, на нейно място иде славянската. На всеки, който е чел историята е ясно, че никой който държи властта и парите в ръцете си не отива от сцената без бой, но ако имате малко ум в главата си ще разберете, че пътника си е пътник и дали с бой ли доброволно ще си отиде. А тези от вас, които не осъзнаете и продължите да подкрепяте самоотвержено заминаващото, ще заминете и вие с тях в друго измерение, защото живата разумна природа ще почисти оборите и няма да остави нито един който пречи на еволюцията 🙂

  1. slaveni nema kakto i ariyska natsiya tova sa fantaziyi …za AGRESORİ….

 15. Няма по-мръсно и противно животно от руснака

  1. Краваря е категорично преди него!

  2. sVETİ sTALİN e po mrısen i gaden…a i malko gladen.

 16. Комунизмът нанесе и нанася тоолкова злини на човечеството, повече от радиацията… и до сега не може да се очистим напълно.,

 17. Перезвоните пожалуйста по номеру 8 (953)367-35-45 Антон.

 18. Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8 (950)032-78-26 Антон.

 19. Перезвоните мне пожалуйста по номеру 8(953)367-35-45 Антон.

 20. Перезвоните мне пожалуйста 8 (812) 642-29-99 Антон.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.