Правителството осигури първите 4,5 млн. лева за многофункционална зала в Стара Загора

В петък преведохме по сметките на Община Стара Загора първия транш от 4,5 млн. лева за изграждане на многофункционална зала в парк „Артилерийски” в Стара Загора. Има средства за проектиране, за да се направи нещо красиво и хората да му се радват. Това съобщи премиерът Бойко Борисов пред журналисти в Стара Загора. Той посети новия парк, придружен от кмета Живко Тодоров, за да се запознае на място с терена, на който ще бъде построена залата.

„Залата ще бъде с 5200 места. Ще направим нещо, с което да се гордее и премиерът. Благодаря му за тази зала, за парковете, за спортните зали, които се направиха в града, за футболния клуб „Берое” – каза Живко Тодоров.

Министър-председателят коментира и водната криза в Перник, причинена от пресъхването на язовир „Студена”. В резултат на това се пристъпи към търсене на алтернативни водоизточници. Бойко Борисов съобщи, че вода е открита в пещерите край Перник, но трябва да се сменят 80 километра водопроводни тръби в града, което ще струва около 20 млн. лева, тъй като настоящите са от 1953 г. „Сиреч, по-млада от мен тръба няма” – добави премиерът.

Той съобщи още, че изграждането на тунела под Шипка се реализира много успешно. Малките тунели са готови и осветлението трябва да бъде пуснато до 31 декември.

Коментари

Задължително поле