Правят плаваща сцена в езеро сред Монтана

Двата от парковете  в Монтана – Градската градина и „Монтанензиум”, ще бъдат реконструирани със средства от европейските фондове и държавния бюджет. Вече са разработени и проектите за модернизация на зелените площи. Според едно предложенията в парка „Монтанезиум” ще бъде монтиран понтон  с плаваща сцена. На платформата сред водите ще се провеждат концерти и ще се изнасят театрални постановки.

Водната кула в езерото пък ще бъде покрита с графити и осветена. Проектът предвижда още в парка край езерото да има 170 нови пейки, а по алеите да светят енергоспестяващи лампи. Заложено е  изграждане и на нови детски площадки и засаждане на още цветя, декоративни храсти и дървета. Нова визия ще има и най-старият парк на Монтана - Градската градина, която е построена през 30-те години на миналия век.

В реконструкцията на двата парка ще бъдат инвестирани над 2 млн. лева от оперативната програма “Региони в растеж”. Модернизацията на централните зелените площи в Монтана е  част от мащабна програма за реконструкция на  четири парка и един булевард в областния град. Строителните дейности са на обща стойност 6 289 516 лева. “Ще променим много центъра на Монтана, а зелената й система ще бъде не само осъвременена, но и разширена”, заяви кметът Златко Живков. Петте обекта трябва да бъдат завършени до края на 2018 година, а двата централните парка ще са готови до есента.

 

Коментари

Задължително поле