Филиалът за сестри и акушерки на МУ-Варна в Шумен се разширява

Горски педагози ще участват в конгрес в Рига 150 са специалистите у нас

Спипаха инспектор от БАБХ – Пловдив с подкуп от 1000 лв. и 2 торбички сирене и кашкавал

Победителите делят награден фонд от 6800 лева

Бразилецът в „Ботев“ (Пд) най-резултатен в Европа

Никола Груевски няма да бъде екстрадиран в Северна Македония

ЕК: Държавите от ЕС не са длъжни да приемат кораби с мигранти

Талант, красота и музикални импровизации „В полите на Витоша”

Арестуваха сериен домашен обирджия Часове след обир в Горна Оряховица наел жилище в Шумен

Редят номинациите за кмет и общински съветници в БСП в Търново

Принц Уилям не се притеснява, ако някое от децата му се окаже гей

И Италия застана зад идеята на Вежди Рашидов за обща европейска дискусия за културното наследство

Намереният мъртъв мъж в Пловдив убит от жена си, арестуваха я 47-годишната пловдивчанка го намушкала в корема след скандал, опитала да прикрие следите

Индийски самолет кацна извънредно на летище в Лондон заради бомбена заплаха

Момчето, което се удави в Дунав, показало ден по-рано клип на майка си как скача в реката

Правят плаваща сцена в езеро сред Монтана

Двата от парковете  в Монтана – Градската градина и „Монтанензиум”, ще бъдат реконструирани със средства от европейските фондове и държавния бюджет. Вече са разработени и проектите за модернизация на зелените площи. Според едно предложенията в парка „Монтанезиум” ще бъде монтиран понтон  с плаваща сцена. На платформата сред водите ще се провеждат концерти и ще се изнасят театрални постановки.

Водната кула в езерото пък ще бъде покрита с графити и осветена. Проектът предвижда още в парка край езерото да има 170 нови пейки, а по алеите да светят енергоспестяващи лампи. Заложено е  изграждане и на нови детски площадки и засаждане на още цветя, декоративни храсти и дървета. Нова визия ще има и най-старият парк на Монтана – Градската градина, която е построена през 30-те години на миналия век.

В реконструкцията на двата парка ще бъдат инвестирани над 2 млн. лева от оперативната програма “Региони в растеж”. Модернизацията на централните зелените площи в Монтана е  част от мащабна програма за реконструкция на  четири парка и един булевард в областния град. Строителните дейности са на обща стойност 6 289 516 лева. “Ще променим много центъра на Монтана, а зелената й система ще бъде не само осъвременена, но и разширена”, заяви кметът Златко Живков. Петте обекта трябва да бъдат завършени до края на 2018 година, а двата централните парка ще са готови до есента.

 

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.