Празненствата във Франция отнеха два човешки живота

Бурната радост от победата във финала и спечелената световна титла отне два човешки живота в различни части на Франция. В столицата Париж имаше безредици и сблъсъци с полицията, която трябваше да разпръсне тълпата със сълзотворен газ. С фатален край обаче са завършили два други инцидента. В Анси 50-годишен привърженик е загинал, след като е счупил врата си. До трагедията се стигнала от скок в канал. В Сен-Феликс 30-годишен фен, който е излязъл да празнува, се блъснал с колата си в дърво и е загинал на място.

В Лорин пък три деца бяха ранени тежко след като били ударени от мотор, управляван от 19-годишен фен на "петлите".

Според медиите във Франция над 1 милион души са били по улиците, за да празнуват световната титла.

Най-малко 30 души разбили магазин за алкохол в центъра на столицата и откраднали вино и шампанско. Според свидетели полицията ги прогонила, без да извърши арести.

Освен в Париж, сблъсъци между фенове и полиция имаше и в още няколко града в цялата страна. Десет души бяха арестувани в Марсилия, а още осем - в Лион.

На остров Корсика привърженици на Хърватия и местни хора се сбили по време на мача. От пожарната служба в Аячо съобщиха, че са ги разтървали и няма сериозно пострадали.

Истерията около титлата застигна и служителите на столичното метро. Те смениха за 24 часа имената на седем от спирките в чест на героите от Русия. Две от метространциите бяха с името на селекционера Дидие Дешан, а една бе кръстена на капитана Уго Лорис.

Снимка: Twitter

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят