Превозвачите не се отказват от протеста на ГКПП-Кулата

Протест на шофьори на ГКПП-Кулата в понеделник ще има въпреки уверенията на МВР, че са постигнати договорки с българските превозвачи.

От Съюза на българските транспортни работници са категорични, че в 10 часа започва мирен протест на българо-гръцката граница.

"С мен никой не е разговарял. С представители на инициативния комитет, който организира протеста, също не са водени никакви преговори. Ние не сме получили никакви обещания, така че протест ще има", заяви Александър Стамболийски, заместник-председател на Съюза на българските транспортни работници.

Протестът е обявен за мирен. Утре на пункта ще има представители на МВР, Гранична полиция, Агенция "Митници" и НАП, ще бъде и областният управител на Благоевградска област Бисер Михайлов. Шофьорите очакват с тях заедно да разговарят и да набележат мерки за стопирането на километричните опашки.

"Ако никой не дойде да разговаря с нас, напълно възможно е да преминем към гражданско неподчинение и да се стигне до блокада на границата", заканват се шофьорите. Те заявиха, че въпреки уверенията на МВР за взети мерки в неделя до обяд на Кулата има опашка от близо 5 км тирове.

Коментари

Задължително поле