На 25 юни 2019 да почерпят

Голф комплексът до Елин Пелин има нов собственик Имотът е продаден на българска компания, собственост на бизнесмена Мирослав Печев

Над 3000 софиянци дават жилищата си на туристи Броят на обектите, предлагани чрез Airbnb, расте с 80% годишно

Два изтребителя „Юрофайтър“ се сблъскаха в Германия, един пилот е загинал

Холандия без мобилни и стационарни телефони заради авария

Буря отнесе покрива на кооперация в Пловдив

Наредба ще доведе до хаос в туризма Нормативният акт не прави разлика между продажба и плащане в сектора на услугите

Двоен стандарт при 30% от храните в ЕС Кока - колата с глюкоза и повече калории у нас

Аварийно-спасителни екипи в Пловдив са реагирали над 40 сигнала заради дъждовете В София пожарникари са отработили 42 сигнала

Ханде Ерчел ще става леля

Тръмп обяви строги санкции срещу Иран, засягат и върховния лидер аятолах Али Хаменей

Ролс Ройс губи клиенти сред родните милионери Броят на Поршетата в страната нарасна с 10% само за година

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ във вторник, 25 юни 2019

Вдигат пенсиите на 2,13 млн. българи Увеличението ще е с 5,7%, най-високата става 1200 лева

Еленко Божков: Блокът на „ТЕЦ Марица – изток 2“ няма да може да работи на въглища дълго време след пожара

Токът поскъпва средно с 3,5% от юли

Увеличението на цените за битовите абонати и дребния бизнес ще бъде средно с 3,5 на сто.

Най-голямо е увеличението за абонатите в Югоизточна България

Обсъждат новите цени другия вторник

Токът поскъпва от 1 юли, се разбра от предложение на Комисията за енергийно и водно регулиране, което ще се обсъжда следващия вторник.
Увеличението на цените за битовите абонати и дребния бизнес ще бъде средно с 3,5 на сто.

Най-много ще поскъпне токът в Югоизточна България – с 3,59 на сто. За клиентите на ЧЕЗ повишението ще бъде 3,46%, а за тези на “Енерго про” – 3,38 на сто.

Комисията не е приела исканията на трите електроразпределителни дружества. ЧЕЗ настояваше нощната тарифа да се увеличи със 67,60%, или ползването на ток през нощта да струва 0,09476 лв. за квтч без ДДС. За дневния ток предложението беше за ръст с 3,5 на сто.

ЕВН поиска промяна на дневната тарифа с 4% от сегашните 0.17997 лв./кВтч. (без ДДС) на 0.18719 лв./кВтч. (без ДДС). “Енерго Про” предложи увеличение с 2,19%, като дневната да се увеличи с 1,7%, а нощната с 4,15%.

Преди месец обаче председателят на КЕВР Иван Иванов обяви, че токът ще поскъпне съизмеримо с инфлацията, която надхвърля 3 на сто.
Прогнозата на регулатора е цената на електроенергията на борсата да бъде 89,00 лева за мегаватчас за периода юли 2019 г. – юни 2020 година.
По нова тарифа електроенергия ще продава и АЕЦ “Козлодуй” – 53,90 лв./MWh, без ДДС. Увеличение ще има и за НЕК, като цената за производство на електрическата енергия от ВЕЦ, собственост на компанията, става от 70,05лв./MWh, без ДДС на 70,40лв./MWh, без ДДС.

От доклада на КЕВР се разбира, че ТЕЦ “Марица изток 2” ЕАД е представило и искане за компенсиране на разходи от наложени задължения към обществото, свързани със защита на обект, представляващ критична инфраструктура и имащ значение за националната сигурност на страната. Общата стойност на исканата компенсация е в размер на 499 млн. лева и обхваща периода от 2015 до 2018 г. Според КЕВР обаче разходите, които “ТЕЦ Марица изток 2” претендира, не могат да се приемат като доказани и обосновани за компенсиране.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (2)

  1. След поскъпването на тока ще поскъпнат и храните,услугите,транспортът и изобщо…всичко. А бабите и дядките ще гризат сух хлебец. Честито!

  2. Честито на лошия матриял дет не може да живее без бибитко и свинефермата герб.

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.